menguc

Başarılı
Arkadaşımın anakartı arıza yaptı. Bilgisayarcı 3000 liralık anakart için 6500 lira isteyince biz de internetten aynısını sipariş edip kendimiz monte etmeye karar verdik.

Anakart değişiminde dikkat edilmesi gerekenler nedir? SSD'yi tekrar taktıgımızda Windows'umuz gidecek mi tekrardan mı yüklememiz gerekecek? Bunları öğrenmek istiyorum.

Arkadaşımın anakartı arıza yaptı. Bilgisayarcı 3000 liralık anakart için 6500 lira isteyince biz de internetten aynısını sipariş edip kendimiz monte etmeye karar verdik.

Anakart değişiminde dikkat edilmesi gerekenler nedir? SSD'yi tekrar taktıgımızda Windows'umuz gidecek mi tekrardan mı yüklememiz gerekecek? Bunları öğrenmek istiyorum.

Anakart aynıysa bir şey olmaz her şeyi tamamen yerine takın. Maksimum olacak şeyler RAM'lerinizin hızı stok XMP profilinden dolayı düşebilir XMP profilini açarsanız o sorun düzelir. Bir de BIOS çok eskiyse yeni BIOS güncellemesi atabilirsin.

Aslında çok kolay sadece sana Power kabloları zor gelebilir YouTube'da videolari mevcut rehberim de var tek yapacağınız eski anakarttaki her şeyi yeniye takmak bu kadar gerileri kablolama https://techolay.net/sosyal/konu/tek-basina-bilgisayar-toplama-yontemi.115898/

3000 liralık anakarta yapmak için nasıl 6500 lira istiyor ya? Herifin mesleğinin bilgisayar bileşenleri alanında uzmanlık olduğuna emin miyiz hocam? Az çok fiyat bilgisi olur bilgisayarcıların. Küfür edip çıksaydın keşke.

3000 liralık anakarta yapmak için nasıl 6500 lira istiyor ya? Herifin mesleğinin bilgisayar bileşenleri alanında uzmanlık olduğuna emin miyiz hocam? Az çok fiyat bilgisi olur bilgisayarcıların. Küfredip çıksaydın keşke.

3.500TL işçilik kardeşim o kadar uğraşacağız :LOL:

3000 liralık anakarta yapmak için nasıl 6500 lira istiyor ya? Herifin mesleğinin bilgisayar bileşenleri alanında uzmanlık olduğuna emin miyiz hocam? Az çok fiyat bilgisi olur bilgisayarcıların. Küfredip çıksaydın keşke.

Biz de inanamadık vallahi hatta Akakçe'ye ASUS Prime A620M-K diye bir yazdımne göreyim ortalama fiyatlar 3000-3500 arası ben yaparsam 6500 lira olur benim işçiliğim 500 lira demiş. Garantisi varsa oraya yollabilirsiniz dedi. Biz de aldık bilgisayarı kendimiz monte edeceğiz.

Biz de inanamadık vallahi hatta Akakçe'ye ASUS Prime A620M-K diye bir yazdımne göreyim ortalama fiyatlar 3000-3500 arası ben yaparsam 6500 lira olur benim işçiliğim 500 lira demiş. Garantisi varsa oraya yollabilirsiniz dedi. Biz de aldık bilgisayarı kendimiz monte edeceğiz.

Garantisi varsa servise yollayın hocam. Fiziksel bir hasar yoksa kartta ücretsiz bile tamir edebilirler. Onun dışında da yenisini alın daha iyi. A serisi anakartlar tırışka oluyor yine de aklınızda bulunsun. Fazla özelleştirmeler olmuyor, OC vs. de yapamıyorsunuz. En kötü bi B serisi alın daha iyi. 3000 küsür bandında Biostar'ın anakartları var B serisi, ya da Asus Prime B serilerine bakın onlar da 4k civarı.