Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

togiee

Uzman
MSI Pro B650-S Wi-Fi kırmızı CPU, sarı DRAM ışığı yanma sorunu

Daha önce böyle bir konu açmıştım. Konuya güncelleme yaptım ama mesajları birleştirdi ve güncellenmedi.

Aynı sorun yeni anakart ile de devam ediyor. 3-5 denemede açılmalara inmişti 1.5 aydır ve masraf yapmak istemedim, gittiği yere kadar deyip. 2 gün önce yeni anakart aldım ve bugün kurdum, yine aynı. 5, 10, 15, 20 denemede açılıyor. Yeni bir sorun çıktı, ekran kartı ile hiç açılmıyor artık hem yeni hem eski anakartta. Beyaz VGA ışığı sabit kalıyor ve görüntü yok. Şu an sadece Ryzen 7600 ile açabiliyorum. Sorun PSU'mu işlemci mi? Ekran kartını başlatamaması PSU diye düşündürüyor ama?

Çözüm
İşlemciyi başka sistemde deneyebiliyorsanız deneyin, diğer türlü PSU sorunu olur. Giriş seviye sizdeki model zaten.

Şu an toplam 32. denememde anakart üzerinden pc'yi açabildim. (Ekran kartı takılı değil, onu takınca beyaz vga ışığında kalıyor post etmiyor) Evet anakartı sıfır aldım dün ve eski anakart ile aynı davranışı sergiliyor. Ram 2x16 takılı şu an. Tek ram ile denedim değişen bir şey olmuyor.

İşlemci ya da PSU maalesef. Net cevap verilmesi zor, parça denenmesi lazım. CPU ihtimali de kuvvetli.

@togiee İlk önce işlemciyi dışlayın, farklı işlemci deneyin. Çözülmezse PSU değişeceksiniz, garanti gönderin ya da yetkili tarafından incelenecek. PC'ciye götürseniz bu sefer daha da bozulma ihtimali var. PC'ciler bu işten pek anlamıyor artık. Güncel sistemler PC'ciye emanet edilmez, işten anlayan insan çok az var.
bariz bir durum görünmüyor, sipariş geçip denemekten başka çare yok bu durumda.

@togiee zaten MSI kartta denediğinde anakarttan görüntü aldığında kırmızı-sarı ışık yakmıyor muydu? Ekran kartını dışlarsak yani.

Yeteri kadar beklemen sorunu çözmüyor değil mi? İşlemci söküp taktığında BIOS resetlemesi lazım aslında, normal koşullar altında bu kadar bekletmez. Zaten sende devamlı olan bir durum değilmiş bu, daha fazla vakit kaybetmeyin. Parça deneyin.

22. denememde açabildim bu sefer. BIOS resetliyor ama açılmazsa BIOS'a giremiyorum. Aç kapa döngüsü devam. Diğer anakarta aynısını yapıyordu. Açılacağı zaman 2-3 saniyede kırmızı sarı sönüp açılıyordu yeteri kadar beklemek çözmüyor. Bazen 30 40 saniye sonra sönüp açılıyordu ama çok nadir bu ve bu anakartta da şimdi o şekilde açıldı. (Power tuşuna bastıktan 30 40 saniye sonra) 2 saat önce 2-3 saniyede açıldı. Bu anakarta LED ışıkları da yok hiç sevmedim bu durumu.

22. denememde açabildim bu sefer. BIOS resetliyor ama açılmazsa BIOS'a giremiyorum. Aç kapa döngüsü devam. Diğer anakarta aynısını yapıyordu. Açılacağı zaman 2-3 saniyede kırmızı sarı sönüp açılıyordu yeteri kadar beklemek çözmüyor. Bazen 30 40 saniye sonra sönüp açılıyordu ama çok nadir bu ve bu anakartta da şimdi o şekilde açıldı. (Power tuşuna bastıktan 30 40 saniye sonra) 2 saat önce 2-3 saniyede açıldı. Bu anakarta LED ışıkları da yok hiç sevmedim bu durumu.

Debug yok, evet. ASUS Prime modellere koymuyor. İşlemci kuvvetli ihtimal sizde. Bence ikisini de sıfırdan sipariş geçin, işlemci garantisi devam ediyorsa garantiye gönderirsin. PSU zaten sorun olmasa dahi değişin. Gen 5 model alın bir tane. Tek kablo 12VHPWR'den besleyin, dönüştürücü çok sağlıklı değil.

@togiee Bu arada ne olur ne olmaz bir de uzay montaj denersin son kez sistemi ama yine de sipariş verin şimdiden, daha fazla uzatmayın derim. Bu şekilde kullanılmayacağı aşikar, arıza tespiti gerekli. Yetkili olsa çok kolay anlaşılırdı, elde parça yokken bu tarz şeyler zor. Lokal PC'cilerde yedek parça yok çoğunda.

Sadece 1x8 pin CPU , anakart 24 pin güç kablosu, işlemci, 1x16 RAM takılı iken uzayda bakın. HDD, M.2 vs. takılı olmasın, zaten sistem açarsa BIOS atar. @togiee

Son düzenleme:
Debug yok, evet. ASUS Prime modellere koymuyor. İşlemci kuvvetli ihtimal sizde. Bence ikisini de sıfırdan sipariş geçin, işlemci garantisi devam ediyorsa garantiye gönderirsin. PSU zaten sorun olmasa dahi değişin. Gen 5 model alın bir tane. Tek kablo 12VHPWR'den besleyin, dönüştürücü çok sağlıklı değil.

Teşekkürler. İşlemci garantisi yok. İyi bir PSU almak istiyorum ama şu an bütçe olarak biraz sıkışığım. İşlemci sorunu olduğuna inanmak istiyorum ve işlemci alıp geçmek istiyorum. Önerebileceğiniz F/P bir PSU var mı? Maksimum 3500 lira verebilirim şu an.

Deneyeceğim o şekilde.

Teşekkürler. İşlemci garantisi yok. İyi bir PSU almak istiyorum ama şu an bütçe olarak biraz sıkışığım. İşlemci sorunu olduğuna inanmak istiyorum ve işlemci alıp geçmek istiyorum. Önerebileceğiniz F/P bir PSU var mı? Maksimum 3500 lira verebilirim şu an.

Deneyeceğim o şekilde.

Gen 5 olup da bu fiyata High Power vardı fakat tüketmişler haliyle. 4.5-5 bandında çoğu Gen 5 modeller. İlk işlemci deneyin o halde, uzay montaj da bakın şu anda derim ama bu şekilde eziyet olur. Daha fazla uzatmanın anlamı olmaz, anakart kaynaklı olmadığı anlaşıldı çünkü.

650 W Gen 5 olanlar tercih edilebilir yine ama 750 W tavsiye ederim yine de. @togiee

Gen 5 olup da bu fiyata High Power vardı fakat tüketmişler haliyle. 4.5-5 bandında çoğu Gen 5 modeller. İlk işlemci deneyin o halde, uzay montaj da bakın şu anda derim ama bu şekilde eziyet olur. Daha fazla uzatmanın anlamı olmaz, anakart kaynaklı olmadığı anlaşıldı çünkü.

650 W Gen 5 olanlar tercih edilebilir yine ama 750 W tavsiye ederim yine de. @togiee

İndirimde ve deneme amaçlı bu model olabilir, Vatan iade konusunda sıkıntı çıkartmaz. Şu an için uzay monte deneyin dediğim gibi, bahsettiğiniz macun kalıntılarını da pad kısmındaki IPA ile temizlemende fayda var. @togiee

Normalde MSI PSU'lar çok tavsiye edilmez forumlarda MPG serisi haricinde ama piyasada başka model yok denebilir bu fiyat aralığında. 4.5-5 bandında minimum.

Bugün ilk olarak işlemci almaya karar verdim. Sonucu bildireceğim. Tekrar teşekkürler.

Bence bütçe varsa indirimdeyken hazır 3.5'a sipariş geçin PSU'yu da, aradan çıksın. Bu fiyat aralığında Gen 5 bulunamayabilir kolay kolay. Deneme amaçlı sorun olmayacaktır. Sorun işlemcide gibi duruyor, anakart kaynaklı tekrar etmesi mantıklı değil. Pinlerde sorun yok ise.

Çözüldüğüne sevindim, belli bir şeydi zaten. PSU'yu ilettiğim modelle güncellemenizi tavsiye ederim. Elinizdeki model çok sağlıklı değil. Size ATX 3.1, Gen 5.1 ilettim. Daha akıl karı olur.
Buradan daha ucuza alabilir.

Alternatif olarak bu modele de bakılabilir.