Kadirizm

Uzman
Yer
Kayseri
Şu an kendimi aşırı derecede aptal hissediyorum. Sistemimde normalde 4 GB RAM vardı ve yetmiyordu bugün evde kutuların içinde bir RAM buldum hemen kasaya takmaya gittim, en başta takarken biraz zorlandım sonra zor bela takabildim. Sonrasında bilgisayarı çalıştırdığımda monitöre ekran falan gelmedi ilk başta anakart yandımı diye düşünürken kasanın arkasında bir anda dumanlar çıkmaya başladı hemen prizden çektim. Şu an kasanın içini açtım fakat anormal bir görüntü yok kasada, hangi bileşene zarar geldi bilmiyorum bilgisayara ne oldu yardımcı olursanız çok sevinirim. Sanırım anakart yandı ama yine de konu açmak istedim.

Fotoğrafa otobüste bakınca fark etmemişim büyük fotoğrafta orayı. Tamirciye götürseniz sağlam yapabilen bir yer olması lazım ama o da pahalı olur. 2. elden başka bir anakart bakmak en mantıklısı. El becerin varsa falçata tarzı bir şeyle üstündeki erimiş kısmı + plastiği kazıyıp kablo ile yol çekmeyi deneyebilirsin.
Düzeltme: Sağdan o yola yol bağlanıyormuş. Tamiri çok zor. 2. el kart almak en mantıklısı.

İyice erimiş orası tamir edeceğimi düşünmüyorum. Yarın mahalle bilgisayarcisina buraya kablo çekip tamir eder misiniz diye sorarsan belki ucuz bir fiyata hallederim. Yoksa internetten Turbox'un 800 TL ya Micro ATX anakartını alacağım.

İyice erimiş orası tamir edeceğimi düşünmüyorum. Yarın mahalle bilgisayarcisina buraya kablo çekip tamir eder misiniz diye sorarsan belki ucuz bir fiyata hallederim. Yoksa internetten Turbox'un 800 TL ya Micro ATX anakartını alacağım.

2. elden aynı kartı düşürebilirsin belki. Turbox'u Z planı olarak say. Hiçbir şey yapamazsan onu al. Mahalle bilgisayarcısı olarak bahsettiğin yer mikroskopla vs iş yapmıyorsa kabul edeceğini sanmıyorum.

2. elden aynı kartı düşürebilirsin belki. Turbox'u Z planı olarak say. Hiçbir şey yapamazsan onu al. Mahalle bilgisayarcısı olarak bahsettiğin yer mikroskopla vs iş yapmıyorsa kabul edeceğini sanmıyorum.

Meydanda bir bilgisayarci aynı anakartı+ yanında işlemciyi 650 TL'ye satıyormuş sadece anakartı 450 gibi bir fiyata alırsam hiç fena olmaz.