Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle teşekkür ederim Berkay hocam açıklamanız için.
Şöyle bir durumum var,
Bütçe konusunda hiçbir problemim yok. 18 bin liraya sırf Q-Code için bir anakart almak benim bütçemi asla zora sokmaz.
Fakat orta seviye bir anakart 12-13 bin lira desek, extradan 5-6 bin lira sırf bunun için vermiş olacağım.
Anladığım kadarıyla işe yarıyor diyorsunuz bu özellik.
Ben sistemi topladıktan sonra gittiği yere kadar yıllarca kullanmayı düşünüyorum. Bu çerçevede Q-Code bir anakart almak mantıklı mı sizce? En azından bir sorun olduğunda hata tespiti kolaylaşır yani.
5-6K verilecek bir özellik değil. Q-Code kadar olmasa da hata tespitinde iyi olan ve ucuz bir şey istiyorsan Speaker Buzzer alabilirsin :rofl:

1755023271006.webp

Q-Code ile sorun çözüldüğünü pek görmedim, çünkü kodlar çok teknik bilgi veriyor kodu görüyorsunuz ne anlama geldiğini çözemiyorsunuz. O ayrı bir uzmanlık alanı, normal kullanıcı için gereksiz bir özellik. Olursa iyi olur ama olsun diye fazla para verilmez.
Q-Code'da gördüğü hatayı Techolay gibi forumlarda teknik destek alarak yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olup olmadığının ayrımını yapabilir. Donanımsa zaten servise gönderir ilgili parçayı, yazılımsal ise Q-Code pratikliğinden ötürü teknik destek alarak problemini çözüme kavuşturabilir. Aslında Q-Code çok faydalı bir özellik lakin 6K verilecek kadar değil. Çok çok 1K fark verilir bu özellik için.

Q-Code'da gördüğü hatayı Techolay gibi forumlarda teknik destek alarak yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olup olmadığının ayrımını yapabilir. Donanımsa zaten servise gönderir ilgili parçayı, yazılımsal ise Q-Code pratikliğinden ötürü teknik destek alarak problemini çözüme kavuşturabilir. Aslında Q-Code çok faydalı bir özellik lakin 6K verilecek kadar değil. Çok çok 1K fark verilir bu özellik için.

Bazı basit kodlar fikir verebiliyor ama öyle kodlar var ki ne duyulmuş ne görülmüş, bu anakartlar çok yaygın olmadığı için de veri çok az.

Mesela A0 veriyor Gigabyte, aynı anda da CPU LED yakıyor, birbiri ile alakasız sorunlar, işin içinden çıkılacak gibi değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.