BerkayB

Uzman
Merhaba, konuyu bir örnek ile açacak olursam mesela telefonu kullanan kişinin üstten çektiğimiz uygulama çekmecesinden konumu kapatmasını engellemek istiyorum. Ayrıca ayarlar bölümünü de gizlemek veya şifrelemek istiyorum yani sadece belirli sistem ayarları değiştirilebilir olsun istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Merhaba, konuyu bir örnek ile açacak olursam mesela telefonu kullanan kişinin üstten çektiğimiz uygulama çekmecesinden konumu kapatmasını engellemek istiyorum. Ayrıca ayarlar bölümünü de gizlemek veya şifrelemek istiyorum yani sadece belirli sistem ayarları değiştirilebilir olsun istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

IT için kullanılan uzaktan denetim satın alınabilir, fakat onlar da fahiş fiyatlarda satılıyor.

Yalnızca konumu kapatmasını engellemek istiyorsanız Google kullanın (!) bu yeterli olacaktır. Şaka bir yana bunun için macro uygulaması kullanabilirsiniz, bu tür uygulamalarda konum kapatılırsa tekrar aç gibi şeyleri kurgulayabilirsiniz. Bu yeterli olmazsa arkadaşın dediği gibi bir MDM hizmetine/aracına ihtiyacınız olabilir.

IT için kullanılan uzaktan denetim satın alınabilir, fakat onlar da fahiş fiyatlarda satılıyor.
Aklıma geldi bir ara staj yapmıştım orada kullanılıyordu da daha basit bir çözüm var mıdır diye yazmıştım aslında.

Yalnızca konumu kapatmasını engellemek istiyorsanız Google kullanın (!) bu yeterli olacaktır. Şaka bir yana bunun için macro uygulaması kullanabilirsiniz, bu tür uygulamalarda konum kapatılırsa tekrar aç gibi şeyleri kurgulayabilirsiniz.
Bu olabilir işte bir denemem lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben kardeşim için Google Family Link kullanıyordum o denenebilir. Normal rotasından fazla uzaklaşınca bildirim falan geliyordu ve kapatamıyordu.

Android 14 te telefon kilitli iken konumu kapatamıyor, şifre istiyor.

Ayrıca uygulama sabitle özelliği ile telefonu başka birine verdiğinde o uygulamadan çıkmasını engelliyebiliyorsun.