Kabaca: Çok uzun süredir telefonda yazılım işiyle uğraşmıyorum, vaktim de yok ama IOS geçsem uğraşmam gerekir zira IOS kendi habitatını kurduğu için size o habitat dışında yaşam izni vermiyor yani ya benim mağazamı benim uygulamalarımı benim sana sunduğum veri aktarım yolunu kullan ya da yazılımı zorla diyor. Android ise kullanıcının keyfine bağlı her yola açık. Aradaki en keskin fark kullanıcının ne umduğu ve ne kadar bilinçli olduğu. IOS genel olarak tutma sebebi de aslında bu basit ara yüz basit kullanım ve ek işlerle uğraştırmama. Gerçi OneUI ile o farkı da kapadılar baya. (Ek işlerle uğraştırma ve izin meselesi)

Hangi açıdan baktığına göre değişir. Örneğin devletlere ve istihbarat örgütlerine karşı hangisini kullanırsan kullan hiç bir şansın yok. Öte yandan normal bir kullanıcı olarak genel ataklara karşı, ne kurduğunu, hangi linke tıkladığını bilirsen bir sorunla karşılaşmazsın. Diğer arkadaşların da dediği gibi bilinçli olmalısın.

Yukarıda Yusuf İpek paylaşımı yapılmış fakat o arkadaşı sektörden birisi olarak önermiyorum.
2022 2023 yılında tespit edilen zaafiyetleri 2024 yılında güncel tespit edilmiş gibi paylaşan bir arkadaş.
Sorunun cevabına gelecek olursak IOS üzerinde tespit edilen zaafiyetler çok kritik.
Kişinin herhangi bir dosya açmasına gerek kalmadan bile cihazların hacklendiği görülüyor sadece sms göndererek bile cihazların hacklendiği gözlemlenmiştir ve bu açıklar uzun yıllar sonrasında tespit edilmiştir. Kim bilir ne kadar zamandır istihbarat servisleri tarafından hükümet görevlilerin,Önemli iş insanlarının hacklenmesi için kullanılmıştır.
Android kısmen açık kaynak kodlu olduğu için siber güvenlik uzmanları yeni sürümleri özgür şekilde test edebiliyor, araştırabiliyor.
Eğer dışarıdan uygulama yüklemezseniz ve çin telefonları kullanmaz ve cihazınıza resmi rom'lar dışında kurulum yapmazsanız Android daha güvenli.
Bir tarafta bağımsız olarak testler yapılamayan işletim sistemi diğer tarafta açık kaynak kodlu bir işletim sistemi.
Android açık kaynak kodlu olması sebebiyle daha çok hedef alınıyor aynı şekilde daha çok zaafiyet tespit ediliyor ve bildiriliyor IOS işletim sistemlerinde olduğu gibi hollywood filmlerini anımsatan hack olayları çok daha az yaşanıyor.