Keyif-ül zaraafetinize bağlı ne kullandığınız. Yapay zekaymış falan fiso standart kullanıcı için boş. Siri var kullanan yok neredeyse maksimum dediğim, "siri şunu ara" o kadar. Aynı şeyler android için.

iOS bugün açık kaynak olsa tüm orta-düşük cihazlarda kullanılacaktı. Bu karşılaştırma saçma. Amiral gemisi Android cihazlar her şekilde daha iyiler.
Karşılaştırma değil!. Tercih meselesi. Android her ne kadar açık kaynak OS olsa da IOS yazılımı kadar başarı değil. Son çıkan yapay zekalı Androidler hariç.

En son Android olarak A70 kullanmıştım. Tabii ki bir amiral gemisi değildi fakat rezalet denecek bir telefon da değildi. Ben oyumu IOS'dan yana kullanıyorum. Bir kere virüs girme olayı açısından gönlümü çok rahatlatıyor. Fakat bildirim paneli konusunda kesinlikle Samsung'da daha rahattım. Konumu kapatmak ve açmak için ayarlara girmek can sıkıyor. Bildirim paneline eklenebiliyorsa da benim cahilliğimdir, aydınlatırsanız mutlu olurum.

Güçlü donanımlar için iPhone dolayısı ile iOS.
Parasına göre donanım, çok fazla özellik, iOS'a göre çok derin çaplı işlerde kullanılma, özellieştirme, üçüncü parti destek için Android.

Android > iOS yani.