Ethem Efe 121

Bilgin
Yer
KKTC | Gazimağusa
Esenlikler,

Kişisel hayatımdaki her şeyi, özellikle eski mesajları, anıları vs. düzenli olarak yedekler ve dikkatlice saklarım. Ancak bugün beklemediğim bir şey yaşandı ve açıkçası şu an ne yapacağımı pek bilmiyorum.

Birisine mesaj yazmak için WhatsApp'a girdiğimde, "Mesajlar yüklenirken bir hata oluştu, geri yüklenme denensin mi?" gibi bir uyarı mesajı geldi. Dışarıda olduğum ve ekranı görmekte zorlandığım için yanlış seçeneği işaretledim. Uygulamaya girdiğimde ise tüm mesajlarımın silindiğini gördüm.

Bundan sonra yapılacak en mantıklı şeyin WhatsApp'ı kaldırıp yeniden yüklemek ve son yedeklemeden geri dönmek olduğunu düşünüyorum. Ancak ben gidip, mesajlar zaten yokken, bir de tekrar yedekleme yaptım. Açıkçası bu noktada biraz ne yaptığımı ben de bilmiyorum. :)

Şu an ne yapacağımı bilmiyorum. Yerel olarak telefonda tutulan, en yakın tarihli yedekleme gibi bir şey var mıdır? Mesajları geri getirebilmek için deneyebileceğim her türlü yönteme açığım.

Son yedekleme tarihi 17 Eylül. Android kullanıyorum.

Teşekkürler.

Geçmiş olsun. Ayarlara girip yedekleme seçeneklerine baktın mı? Eğer yakın tarihli bir yedekleme varsa (17 Eylül'den daha yakın) seçip yedeğe dönebilirsin. 17 Eylül yedeği buluttan mı yoksa yerelden mi geliyor? Eğer buluttan geliyorsa uygulamayı silip bulut yedeğini kurmak en garanti çözüm gibi gözüküyor. Tahmini 8 günlük kaybın olacak ama hiç gelmemesinden iyidir.

Geçmiş olsun. Ayarlara girip yedekleme seçeneklerine baktın mı? Eğer yakın tarihli bir yedekleme varsa (17 Eylül'den daha yakın) seçip yedeğe dönebilirsin. 17 Eylül yedeği buluttan mı yoksa yerelden mi geliyor? Eğer buluttan geliyorsa uygulamayı silip bulut yedeğini kurmak en garanti çözüm gibi gözüküyor. Tahmini 8 günlük kaybın olacak ama hiç gelmemesinden iyidir.
Yerel olup olmadığına emin değilim. Bahsettiğim gibi, dediğinizi yapacaktım ancak gidip o yedeklemenin üstüne yedekleme yaptım. Hiçbir mesaj yokken...

O zaman eski yedeğin üstüne eklemiştir. Eskisinin silindiğine emin miyiz tamamen?
Eskiyi yedek alıp düzelttim. Mesajlar vs. duruyor şu an, amme velakin tüm fotoğraflar ve videolar gitmiş gibi :/ Yılların fotoğrafları, videoları, tık diye gitmiş. Galeride olanlar falan, hiçbiri gözükmüyor, son silinenlerde yoklar...

Garip bir şekilde bazı fotoğrafların yükleme tikine basınca yükleniyor, videolardan falan eser yok ama... Kafayı yiyeceğim ya, neden beni buluyor böyle şeyler?