Anime izlemek için site önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rexiss
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 7B
  • Etiketler Etiketler
    önerisi site
Anime izlemek için site önerebilir misiniz veya tranimeizle, turkanime gibi sitelerden fansub ve oynatıcı önerebilir misiniz? Çoğu oynatıcı donuyor ve çoğu fansub kötü çeviri yapıyor.

OpenAnime: yeni çıkmış özellikleri güzel ama arşivi dar.

Anizium: Türkçe dublaj ve 4K seçenekleri var ama arşivi dar ve üyelik gereksiz pahalı.

Animezer ve Seicode: bu ikisi de diziwatch kapandıktan sonra çıktı.

Bunlar dışında arşivi daha geniş olan TRanimeizle kullanabilirsiniz.

Neden?
Bilmediğimden soruyorum avantajı ne ona göre bende denemek isterim.

Daha kaliteli olduğu için MPV Player'da animeyi 4K 60 FPS izleyebiliyorsun. Artı olarak farklı fansubların farklı altyazılarını videoya atabiliyorsun. Biraz uğraştırıcı tabii.

@2164, Hiçbir player sorunuyla veya animenin ortasında kalitenin düşmesiyle uğraşmazsınız ve istediğiniz gibi altyazı ekleyebilir, hatta online izlediğiniz animeden daha iyi kalitede izleyebilirsiniz. Yıllardır animeyi indirip izliyorum ve turkanime'nin özellikle eski 360p - 480p animelerinden sonra gençleştim resmen diyebilirim.

Arkadaşların da söylediği gibi bende genelde her şeyi indirerek izleyen birisiyim. TürkAnime veya HD Film Cehennemi gibi saçma sapan sitelerden film ya da anime falan izlemek yerine indirerek hem çok daha üst kalitede izlerim hem de altyazıyı istediğim gibi konumlandırabildiğim gibi yazı fontunu bile istediğim şekilde ayarlayabilirim. Zaten internetten altyazılı bir şey izlerken zorluk çekiyorum çünkü altyazılar saçma bir şekilde çok fazla aşağıda kalıyor ekranın ve konumunu ayarlayamıyorsun. Yoksa neredeyse her şeyi Türkçe alt yazı ile izleyen birisiyim ama Player ve çeviri kalitesi gerçekten büyük bir etken oluyor.

İndirerek izlemek istediğin animeler var ise Nyaa, Kayoanime, Erai-Raws, SubsPlease, Anime-Sharing Community, 1337x veya EverythingMoe üzerinden bulabileceğin daha zibilyon tane kaynaktan yararlanabilirsin. Bunun neredeyse bir sınırı yok gibi bir şey. Türkçe alt yazı dosyalarını indirmek için ise Türkçe Alt yazı, OpenSubtitles kaynaklarından yararlanabilir veya fansubların kendi web sitelerini inceleyebilirsiniz. Hepsi olmasa bile bazı fansublar .srt ya da .ass uzantılı alt yazı dosyalarını paylaşmaktalar.

Epey uzattığımı biliyorum. Artık gereksiz uzatmaya başlamış gibi hissettim ama sadece size değil, yorumu gören herkes için mümkün olduğunca yardımcı olabilmek ve ayrıntılı bir şekilde tavsiyede bulunabilmek için aklıma gelen her şeyi dökmek istiyorum.

Tüm bunların haricinde indirerek değil de internet üzerinden izlemek isterseniz, yine önerebileceğim siteler bulunuyor:

AnimeciX, TRanimeizle, Anizm, Anime İzlesene, Seicode, OpenAnime, Anime Seyret, AnimeElysium, Animezer, Dizifam, Anizium, Türk Anime TV, Adonis Fansub sitelerini tavsiye edebilirim. Bu sitelerin bazılarını zamanında bizzat kullanmışken bazılarını ise hiç kullanmadığım gibi aralarında ilk kez duyduğum siteler bile var. Bu yüzden bizzat kendiniz siteleri ziyaret edip, kurcalamanız ve incelemeniz gerekiyor. Böylece size en uygun siteyi kendiniz seçebilirsiniz.

Yukarıda Türk Anime'yi gömüp, kaynak olarak onu da belirtmiş olmam biraz ironi olmuş sanırım ama tabiri caizse ne var ne yok yazayım dedim.

Siteler hakkında özet bilgi alabilmeniz için kaynakça olarak Code:Anime ve Anime Evreni adındaki Instagram sayfalarından aldığım görselleri ekliyorum. İsteyen kişiler yüklediğim görselleri de inceleyebilir.

Dostum allahsız gibi yazmışsın ve yazmaya devam ediyorsun ama seni sevdim. Bu yüzden okumaya devam edeceğim diyorsanız bonus olarak ek bir şeyler daha yazmak istedim.

İndirerek izlemeye karar verdiğiniz bir yapım olur ise medya oynatıcı olarak mutlaka Potplayer kullanmanızı tavsiye ederim. Alternatif olarak Codec Guide üzerinden yükleyebildiğiniz ve K-Lite Codec Pack Mega paketinin içerisinde bulunan Media Player Classic - Home Cinema oynatıcısını ya da KMPlayer 64X oynatıcısını kullanabilirsiniz.

VLC Player, Bs.Player, GOM Player vb. popüler diğer medya oynatıcıları da ara sıra yükleyip, deneyimlediğimden dolayı şu an için en iyilerinin önerdiğim 3 oynatıcının olduğunu düşünüyorum. Hatta birinci sıraya direkt Potplayer'ı koyabilirim. Senelerdir bilgisayarımda mutlaka bulundurduğum ve asla kaldırmadığım yegane yazılımlardan birisi.

İsteyen olur ise Potplayer için .reg uzantısında kendi ayarlarımı bile paylaşabilirim. Görüntü kalitesi bakımından takıntım olduğu için zamanında birkaç özel ayar yapmıştım ve bu ayarlar sayesinde görüntülerin iyileştiğini belirtebilirim.

Sadece animeler için değil, film veya yabancı dizi bile olsa indirerek bir şeyler izlemeyi seviyorsanız; genelde alt yazı olarak Comic Sans MC, Segoe UI, Tahoma, Arial ve Times New Roman yazı fontlarını kullanıyorum. Hatta en çok Segoe UI kullandığımı söyleyebilirim. Yakın bir zamanda League Spartan ve Sofia Pro fontlarını indirdim ama çok fazla kullanmadığım gibi pek beğenemedim de. Bu yüzden önerebileceğiniz başka yazı fontları var ise paylaşabilirsiniz.

Önerdiğim sitelerin bazılarını başka arkadaşlar zaten güzel bir şekilde önermiş ama ben derli toplu olmasını istediğim için aklıma gelen her şeyi yazma gereği duydum. Bu nedenle tekrar belirttim. Umarım yanlış anlaşılma olmaz. Ek olarak forum kurallarını ihlal etmemek için imlaya dikkat edip, olabildiğince kaynak göstermeye çalıştım ama umarım forum için aykırı bir davranışta bulunmamışımdır çünkü belirtilen ve tavsiye edilen anime sitelerinin hiçbirinin lisansı bulunmadığının da farkındayım.

Aşırı uzun bir yazı olduğunun bilincindeyim ama yazdıklarımı beğendiyseniz ve özellikle faydalı olduysa, beğeni atabilir ve daha fazla öne çıkmasını sağlayabilirsiniz dostlar. Keyifli ve güzel bir hafta geçirin.

Dosya Ekleri

• animeevren1_1736728628397.webp
    105,3 KB · Görüntüleme: 360
  • animeevren1_1736728628538.webp
    97,9 KB · Görüntüleme: 292
  • animeevren1_1736728628717.webp
    151,6 KB · Görüntüleme: 275
  • animeevren1_1736728628912.webp
    111,5 KB · Görüntüleme: 307
  • animeevren1_1736728629078.webp
    114,8 KB · Görüntüleme: 275
  • animeevren1_1736728629266.webp
    250,9 KB · Görüntüleme: 361
  • codeanimee_1736608414910.webp
    99,6 KB · Görüntüleme: 245
  • codeanimee_1736608415097.webp
    93,2 KB · Görüntüleme: 227
  • codeanimee_1736608415297.webp
    90,3 KB · Görüntüleme: 203
  • codeanimee_1736608415486.webp
    78 KB · Görüntüleme: 213
  • codeanimee_1736608415818.webp
    84,4 KB · Görüntüleme: 214
  • codeanimee_1736608416152.webp
    70,2 KB · Görüntüleme: 203
  • codeanimee_1736608416343.webp
    86,1 KB · Görüntüleme: 188
  • codeanimee_1736608416562.webp
    110,5 KB · Görüntüleme: 194
  • codeanimee_1736608416802.webp
    88 KB · Görüntüleme: 185
  • codeanimee_1736608416990.webp
    92,1 KB · Görüntüleme: 303
Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğinizi dikkate alıp indirerek izlemek istedim ve biraz araştırdım torrent falan neymiş öğrendim şuan denemek için bir bölüm indiriyorum. Biraz indirme hızım düşük ama şimdilik idare eder. Yalnız sorunum şu ki dediğiniz iki siteye de baktım altyazı bulamadım türkçe onu nasıl çözeceğim bilemiyorum. O konuda başka site varsa önerebilir misiniz?

Bir de buraya bakabilirsiniz ama büyük ihtimal burada da yoktur. Fansubların kendi sitelerine de bakabilirsiniz, bazıları hem videoya gömülü hem altyazı olarak paylaşıyor.

Bir de buraya bakabilirsiniz ama büyük ihtimal burada da yoktur. Fansubların kendi sitelerine de bakabilirsiniz, bazıları hem videoya gömülü hem alt yazı olarak paylaşıyor.

Biraz daha araştırınca buldum sağ olun ama şeyi merak ediyorum, bazı dosyalar arası boyut farkı çok fazla neye göre seçim yapmalıyım yani mesela en iyi kaliteye sahip olanlar Blu-ray olanlar mı?

Biraz daha araştırınca buldum sağ olun ama şeyi merak ediyorum, bazı dosyalar arası boyut farkı çok fazla neye göre seçim yapmalıyım yani mesela en iyi kaliteye sahip olanlar Blu-ray olanlar mı?

Evet. Sıralama genelde şöyle:
  • Blu-ray
  • MKV (.mkv)
  • MP4 (.MP4)
  • AVI (.AVI)
  • mov (.mov)
  • flv (.flv)
Sıkıştırma oranına göre değişiyor bazen MP4 uzantılı dosyalar MKV uzantılı dosyalardan daha kaliteli olabiliyor. Ayrıca MKV uzantılı dosyalarda genelde alt yazı videoya gömülü olmuyor kullandığın Player'den seçmen gerekebilir. Bir de bu konuya bakabilirsiniz özellikle eski animelerde bayağı fark ediyor.

Teşekkürler.

Anime, film ve diziler için Türkçe altyazılar ağırlıklı olarak ilk paylaştığım ''Türkçe Altyazı'' sitesinde paylaşılıyor. Eğer orada bulunmuyor ise diğer sitelerde bulunma ihtimali oldukça düşüktür ama elbette ''OpenSubtitles'' veya başka bir arkadaşın da belirttiği gibi ''Subscene'' kaynaklarını da kontrol etmenizde herhangi bir sakınca yoktur.

Bunların dışında belirttiğimiz gibi bazı çeviri grupları kendi sitelerinde, Discord sunucularında veya sosyal medya hesaplarında .srt ya da .ass uzantılı altyazı dosyalarını paylaşabiliyorlar. Onları da yakın takibe alabilirsiniz. Zaten istediğiniz altyazıyı bulmuşsunuz sanırım.

Torrent yazılımı konusunda mutlaka qBittorrent tavsiye ederim. BitTorrent veya uTorrent gibi günümüzde beş para etmez ve aşırı reklam bulunduran yazılımlarla uğraşmanız gerekmiyor.

Film, dizi veya anime indirirken boyutu ne kadar yüksek ise genelde daha kaliteli olduğu anlamına gelir ama sadece boyuta bakılmaması gerekiyor. Formatları ve diğer bilgileri de oldukça önemli. Bir arkadaş özellikle animeler konusunda sıklıkla karşılaşabileceğiniz bazı video uzantılarını zaten belirtmiş.

Ayrıca listeye eklemediğimi sonradan fark ettiğim 2 site daha buldum. Anime indirirken ''Shana Project'' ve indirmeden izlemek için ise ''SezonlukDizi'' kaynaklarını da listeye alabilirsiniz. Elinizde bulunmasında fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…