mertburada0

Çalışkan
Altyapı sorguladığımda Türk Telekom'da 75 Mbps çıkıyor fakat yeni aboneliklerde 50 Mbps veriliyor. Diğer alternatif sağlayıcılarda 86 Mbps çıkıyor Telekom altyapısında. Ben ankastreden eve kadar gelen kabloyu CAT6 bir kabloyla değiştirsem bu hızda değişiklik olur mu? Santrale mesafem 70-80 metre olmasına rağmen bu hızları alıyorum fakat benim bildiğim bakır altyapıda her eve 100 Mbps'e kadar destek verilmedi mi? Fiber için tık yok. Hat değerlerim aşağıda.

1756708531881.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Altyapı sorguladığımda Türk Telekom'da 75 Mbps çıkıyor fakat yeni aboneliklerde 50 Mbps veriliyor. Diğer alternatif sağlayıcılarda 86 Mbps çıkıyor Telekom altyapısında. Ben ankastreden eve kadar gelen kabloyu CAT6 bir kabloyla değiştirsem bu hızda değişiklik olur mu? Santrale mesafem 70-80 metre olmasına rağmen bu hızları alıyorum fakat benim bildiğim bakır altyapıda her eve 100 Mbps'e kadar destek verilmedi mi? Fiber için tık yok. Hat değerlerim aşağıda.

Eki Görüntüle 180404
Ankastre kutusundan evinize kadar gelen kablonuzu CAT6 ile değiştirmeniz durumunda, mevcut VDSL2 altyapınız üzerindeki hız değişimi aşağıdaki nedenlerden dolayı sınırlı olabilir:

- Altyapı Türü: VDSL, bakır kablo üzerinden veri iletimi sağlandığı için hızlar, kablo kalitesi kadar mesafeye de bağlıdır. CAT6 kablo, daha iyi bir taşıma kapasitesine sahip olsa da, VDSL sinyali üzerinde etkisi sınırlı kalabilir.

- Santral Mesafesi: 70-80 metre mesafe, özellikle VDSL için oldukça uygundur. Bu mesafede CAT6 kablo kullanmanız, performans artışına neden olmayabilir çünkü mevcut kabloda zaten iyi bir sinyal alıyorsunuz.

- Hız Sınırları: VDSL2 altyapısında, her eve 100 Mbps desteği verilmez. Hızlar, kullanılan altyapının kapasitesine ve o anki yükleme boşluğuna göre çıkar. Yüksek hızlarda kullanıcı sayısı arttıkça, hızlar düşebilir.

- Hat Değerleri: Paylaştığınız hat değerleri oldukça iyi görünüyor; Attainable Net Data Rate (77.794 Mbps) ve SNR Margin değerleriniz de sağlıklı. Bu durumda, yeni kablo değişikliğinden beklenen hız artışı sınırlı kalabilir.

Sonuç olarak, CAT6 kablo ile hız değişimi beklemek yerine mevcut altyapınızın sınırlarını zorlamak için başka seçeneklere (fiber altyapı gibi) yönelmeniz daha faydalı olabilir. Eğer hala hız artışı istiyorsanız, sağlayıcınızla iletişime geçip farklı hizmet paketleri ve alternatif çözümleri değerlendirmeniz önerilir.