Makaleler
24
Yer
Autopolis Oita
Birkaç kez burada mesaj yazdığımda, veya konu açtığımda denk geldiğim bir olay. Sinir bozucu olmaya başladığı için burada öneri açmaya karar verdim.

Kısaca buradaki önerim: Eğer kurallara aykırı bir şey yoksa, ve yazım hatası da yoksa mesajlar düzenlenmesin. Aşağıda şikayetimi okuyabilirsiniz.

Bugün konu dışında bir konu açtım. Konu yayınlandığında o kadar fazla anlamsız değişiklik vardı ki, yazdığım bazı şeylerin ne olduğunu unuttum. Bazı cümlelerin anlamları aşırı bozuluyordu. Sonra teker teker hepsini eski haline getirmeye çalıştım.

Muhtemelen absürt bir yazım hatası da yoktu, olsa düzenlenen şeylerden fark ederdim. Ama yok, anlamsız, dostlar işte görsün diye yapılmış, gereksiz düzenlemeler gördüm.

Mesela bir cümlede ben okuyuculara hitap ediyordum. Düzenlendikten sonra kendime hitap eder bir şekilde yapmışlar, 1-2 kelime sonra cümle yamuluyordu. Gereksiz kelime değişiklikleri de vardı, mesela: "JoyToKey'in Linux şubesi gibi düşünebilirsiniz" yerine "JoyToKey'in Linux versiyonu gibi düşünebilirsiniz" yazmışlar. Ben anlamadım bu gereksiz düzenlemeleri yapınca ne oluyor.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleme:
Artı 42 Eksi
PSU'yu küçük harflerle yazdım diye ban yedim. Cidden fazla olduğunu düşünüyorum bu kadarının.
Hocam bu kurullar içinde belirtiliyor. Kısaltmaların büyük harflerle yazılması isteniyor.

Ayrıca ban derken forum banı almadınız değil mi? Sadece yorum yazma yetkileriniz bir süreliğine elinizden alındı sanırım?

Bence de hocam. Mesela ben yazılarıma hep "Selamlar" diye başlarım. Ama onay sonrası hep "Selam" diye geçer. Selamlar demek bana samimi geliyor işte, niye düzeltiyorsun ki? Öyle anlam kayması, yazım hatası falan da yok.
Bu doğru bir kullanım. Selamlar kelimesini araştırdığımda, yanlıştır gibi bir sonuca ulaşmamıştım. Ama insanların büyük bir kısmının kullandığı ''merhabalar'' kelimesi ise yanlış. Böyle bir kelime yok, kullanımı da yanlış. ''İade etmek'' yerine ''geri iade'' kelimlerini aynı cümlede kullanmak gibi.

Ben moderatörler tarafından yapılan düzenlemeleri şahsım adına bebek bakıcılığı olarak algılıyorum. Sanki ben yazamıyormuşum da bir ''büyüğüm'' gelip elimden tutup yardımcı oluyormuş gibi. :p

Harbiden baya değişik durum bu açıkçası 1 aydır forumda yokum ama ben buradayken de vardı böyle olaylar.

Hocam bu kurullar içinde belirtiliyor. Kısaltmaların büyük harflerle yazılması isteniyor.

Ayrıca ban derken forum banı almadınız değil mi? Sadece yorum yazma yetkileriniz bir süreliğine elinizden alındı sanırım?
Küçük hatalardan ban alınmayacağını iddia eden bu forumun yöneticisi değil miydi? DDR4 yerine ddr4 yazınca 1 saatlik ban nedir?

Üstte geçen terimler için genelde emin olmayınca "Düzelt" butonuna basıyorum ve büyük/küçük olanı kendisi ayarlıyor. Geri kalan kısmı kendim düzeltiyorum. Mesaj içeriği için ise anlam bozulmadıkça veya absürtleşmedikçe ellemeye bence de gerek yok. Bazen öyle mesajlar görüyorum ki hangi dilde olduğunu anlamak zor. O tür mesajlarla uğraşılsa daha iyi.

Bence de hocam. Mesela ben yazılarıma hep "Selamlar" diye başlarım. Ama onay sonrası hep "Selam" diye geçer. Selamlar demek bana samimi geliyor işte, niye düzeltiyorsun ki? Öyle anlam kayması, yazım hatası falan da yok.
Bu düzenleme moderatörler tarafından yapılmıyor, sadece düzelt tuşuna basıyorlar ve sürpriz: "Selamlar" kelimesi "Selam" oldu.

Birkaç gün önce bayağı bir inceleme yapmıştım. Her incelememde "Düzenlendi" yazısı vardı. Sonunda inat ettim, fotoğrafını çektim yayınlamadan, neresi düzenlendi öğrenebileyim diye. Fotoğrafla karşılaştırdım ve fark ettim ki yazı bozulmuş. Harf hataları yapılmış. Düzelt butonu yüzünden bazı bilinçli yapılmış boşluklar gitmiş. Başka bir konuya baktım, arada harf gitmiş. Yanlışlıkla silmişler harfi. Başa koyduğum fotoğrafın boşluğu değiştirilmiş.

İşin özeti: Moderatörler konu onaylarken "Düzelt" butonuna basıp geçmelerini doğru bulmamakla beraber, her mesajın düzenlenmesini ben de doğru bulmuyorum. Harf hatası, bağlaçların yanlış yazımı, noktalama işaretleri hatası gibi sorunlar olmadıkça düzenleme yapılmamalı.

Bu düzenleme moderatörler tarafından yapılmıyor, sadece düzelt tuşuna basıyorlar ve sürpriz: "Selamlar" kelimesi "Selam" oldu.

Bak sen şu Düzelt'in işine... Üzüldüm. :/ Şimdi denedim, gerçekten öyle bir şey yapıyor.

Anlaşılan o ki şikayetlerin bir kısmı aslında bu butona yönelik olabilir.