Makaleler
24
Yer
Autopolis Oita
Birkaç kez burada mesaj yazdığımda, veya konu açtığımda denk geldiğim bir olay. Sinir bozucu olmaya başladığı için burada öneri açmaya karar verdim.

Kısaca buradaki önerim: Eğer kurallara aykırı bir şey yoksa, ve yazım hatası da yoksa mesajlar düzenlenmesin. Aşağıda şikayetimi okuyabilirsiniz.

Bugün konu dışında bir konu açtım. Konu yayınlandığında o kadar fazla anlamsız değişiklik vardı ki, yazdığım bazı şeylerin ne olduğunu unuttum. Bazı cümlelerin anlamları aşırı bozuluyordu. Sonra teker teker hepsini eski haline getirmeye çalıştım.

Muhtemelen absürt bir yazım hatası da yoktu, olsa düzenlenen şeylerden fark ederdim. Ama yok, anlamsız, dostlar işte görsün diye yapılmış, gereksiz düzenlemeler gördüm.

Mesela bir cümlede ben okuyuculara hitap ediyordum. Düzenlendikten sonra kendime hitap eder bir şekilde yapmışlar, 1-2 kelime sonra cümle yamuluyordu. Gereksiz kelime değişiklikleri de vardı, mesela: "JoyToKey'in Linux şubesi gibi düşünebilirsiniz" yerine "JoyToKey'in Linux versiyonu gibi düşünebilirsiniz" yazmışlar. Ben anlamadım bu gereksiz düzenlemeleri yapınca ne oluyor.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleme:
Artı 42 Eksi
Onları Recep Baltaş onaylıyor muhtemelen. Konu minimum çabayla erken onaylansın diye. Yeterince anlaşılır duruyor. En önemli kısım o. Adamlar işini görsün, moderatörler sonra düzeltir.
Haklısınız, erken olsun diye olabilir bunlar ama attığım 2 rapordan sonra bile hâlâ hatalar vardı. Üstünden bayağı bir vakit geçtikten sonra tekrar rapor atmıştım ve konu başlığındaki bir hata dışında hepsi düzeltilmişti.

Bu forumda kurallara çok dikkat ediliyordu. Yönetim ekibinin bile konuları böyle onaylaması kötü bir izlenim yaratabilir. Ayrıca bizim mesajlarımızı bazen gereksiz düzeltebiliyorlar cidden. Bu düzeltme yapılırken rapor atılmış bir konunun böyle kalması üzücü bence.
Moderatör düzeni oturana kadar böyle yapılması gayet mantıklı.
Haklısınız ama bunun için de öneri açıldı. Yardım edebiliriz gönüllü olarak dedik, ekibin yeterli olduğunu söylediler:
Ekibimiz yeterli büyüklükte, bütçemizi de düzgün hesaplamalıyız. Her şey düşünülünce şu an için alım yapmak yersiz.

Eğer yeterliyse konular, en azından konu başlıkları hatasız yazılmalı bence. Yeterli değilse de bir şey düşünülmeli. Konu onaylanma süreleri umurumda değil pek. Konunun başlığı bile hatalı olunca sanki başka bir forumdaymış gibi hissediyorum açıkçası. Raporlara da son zamanlarda geç dönüş yapılıyormuş gibi hissediyorum.

İşin özeti: En azından konu başlıklarında yazım hatası yapılmamasına dikkat edilmeli, mesajlarında da dahil olmak üzere bu hatayı sürekli yapan bir kullanıcı varsa da rapor şeklinde bu belirtilmeli ve birkaç kez daha devam ederse uyarı atılmalı.