1 Ağustos 2023 tarihinde İtopya üzerinden aldığım AOC 24G2SPU/BK model monitörde yaklaşık 2 ay önce ekranda ince düz çizgiler belirmeye başladı. Bunun üzerine 3 gün önce TecPro aracılığıyla garanti sürecini başlattım.
Az önce arıza takip sisteminden kontrol ettiğimde ürünün “değişim onayı bekleniyor” sürecine geçtiğini gördüm. Forumlarda okuduğum kadarıyla bu aşama biraz uzun sürebiliyormuş, bekleyip göreceğim.
Asıl merak ettiğim konu şu: Bu süreç sonunda firma bana muadil bir cihaz ya da para iadesi sunacakmış. Monitörü yaklaşık 5.000 TL'ye almıştım, ancak şu an aynı model stoklarda yok. Benzer muadil bir ürün de bulamadım.
Aklımda iki seçenek var:
Ancak AOC’nin mevcut modellerine baktığımda gözüme şu ürün çarptı:
AOC 24G2ZE 23.8" 240Hz 0.5ms IPS Gaming Monitör – Hepsiburada
Bu aşamada, firma tarafından önerilen dışında bir modeli talep etme hakkım var mı, yoksa sadece onların sunduğu seçeneği mi kabul edebiliyoruz?
Konu hakkında tecrübeli arkadaşların bilgi ve önerilerini bekliyorum.
Teşekkürler!
Az önce arıza takip sisteminden kontrol ettiğimde ürünün “değişim onayı bekleniyor” sürecine geçtiğini gördüm. Forumlarda okuduğum kadarıyla bu aşama biraz uzun sürebiliyormuş, bekleyip göreceğim.
Asıl merak ettiğim konu şu: Bu süreç sonunda firma bana muadil bir cihaz ya da para iadesi sunacakmış. Monitörü yaklaşık 5.000 TL'ye almıştım, ancak şu an aynı model stoklarda yok. Benzer muadil bir ürün de bulamadım.
Aklımda iki seçenek var:
- Para iadesini kabul edip üzerine biraz ekleyerek daha iyi bir monitör almak
- Firma tarafından önerilecek ürünü kabul etmek
Ancak AOC’nin mevcut modellerine baktığımda gözüme şu ürün çarptı:

Bu aşamada, firma tarafından önerilen dışında bir modeli talep etme hakkım var mı, yoksa sadece onların sunduğu seçeneği mi kabul edebiliyoruz?
Konu hakkında tecrübeli arkadaşların bilgi ve önerilerini bekliyorum.
Teşekkürler!
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: