@2254 @Ayhan Dönmez Eski monitor kaynaklı siyah ekranda kalma sorunu çözüldü, buna da şükür. Format atarken monitörü kapatıp açıp duruyordum.
Bu frame pacing benzeri görüntü sorununa istinaden aklımda kalanları sıralayayım fazlasını da denemiş olabilirim;
》W10, W11 23H2, 24H2 25H2 kuruldu
》NVDIA 577, 580.xx, 581.xx denendi
》EXPO On/Off denendi
》İnternetsiz Windows kurulumu denendi, ekran karti ve chipset driveri manuel kuruldu gerisi ise Windows güncellemesi ile tamamlandı
》Sistemde 5600 Mhz Ram & RX 9060 XT varken de bu sorunlar vardı harici olarak stuttering drop vardı. 6000mhz ram ve 5060 Ti ekran kartına geçince sadece frame pacing tarzı görüntü bozulma kaldı. Geri kalan bileşenlerin düzgün çalıştığı başka bir lokasyonda 3070 Ti ve başka bir 6000 mhz ram ile test edilmişti. Zaten buna istinaden yeni kart olarak 5060ti ve 6000mhz ram alındı.
》UPS bağlantısı kesildi, normal priz denendi
》Kaliteli DP kablosu denendi
》 OCCT, Furmark, Crystaldiskinfo, Hwinfo testleri başarılı geçti.
》WiFi yerine mobil veri aktarıldı
Yeni ram ve ekran kartımı takan arkadaş yıllardır sistem toplayan biriydi. Hani diyorum tam oturmadı sinyal sorunu falan mı yaratıyor ama öyle olsa V-Sync ile de akıcı olmaması gerekmez mi enteresan. Anlamlandiramadigim sayılı konulardan biri oldu bu.
Dediğiniz gibi yeni sistem almak da bir seçenek olabilir fakat baya uğraştım ve tam düzelmiş olmalı dediğimde yeni yeni şeyler çıktı. Emek ve para boşa gitsin de istemiyorum malum üç dört aylık yeni sistem sonuçta. Çok dellendirsem dediğinizi yapabilirim o ayrı.