DP kablosu sorununu çözdüm aynı ürünü alacak olan arkadaşlar için paylaşıyorum;
Monitoru HDMI ile açıp monitor ayarlari kısmına geliyorsun Auto/Hdmi çözmüyor onu direkt DP olarak degistiriyorsun. Ekran gidecek kasayı güç tuşu ile kapatın. DP kablosunu bağlayın. Bilgisayarı geri açın 240HZ aktif hale gelecektir. İlk hali HDMI ile uyumlu geliyor olarak yorumladım, auto yazmasına aldanmayın. Manuel bu şekilde ayar yapmak gerekiyor.
@2254
---------
Monitor genel test ve ön izlenim;
》Ölü piksel yok
》Işık sızması yok
》IPS Glow var ama beni bile çok rahatsız etmedi, buna da şükür
》Ghosting yok (arkadan azıcık gölge geliyor ama çok detaylı bakmak lazım, OD normal ile test edildi)
》YouTube videosunda renk testi yapıldı; gayet canlı ve bozulma olmadan izlenebiliyor.
》HDMI ile maksimum 144, DP ile 240Hz görülebiliyor. (OC off)
》Oyunda 2K görüntü kalitesi farkını cidden hissettiriyor
---------
Monitorden bagimsiz olduğunu düşündüğüm geçmeyen sorunum;
》 Eski XG259CS 1080p monitörde yaşadığım gibi bunda da oyunlarda framepacing tarzı ciddi görüntü bozulması yaşıyorum. FPS 240 alt/üst fark etmiyor. Direkt 240'e sabitlenirse yatay piksel yığını geçiyor bunu da ekran yirtilmasina benzetebilirim. Yani eski monitordeki durumun birebir aynısı olduğu için bunu artık sistemdeki bir kusur olarak nitelendiriyorum. Çözüm önerisi varsa açığım, ben deneyebilecegim her şeyi denemistim. Şu anda günü kurtarmalik çözümüm şu;
R6 için -> 239.9 FPS cap & V-Sync & DLSS quality ile neredeyse hiç sorun olmadan oynanabiliyor. FPS cap ve vsync olayından sıkıldım ama genel elle tutulur bir çözüm henüz onerilmedigi için mecbur böyle devam ededeceğim. BF1, BF5 falan hala kötüdür bu taktik yine işlemez onlara. BF6 hayal oldu gibi duruyor..
(
@20424 Monitörü duvardan uzaklaştırmak da işe yaramadı.)