CptSpork

Çalışkan
Arkadaşlar selam. 2023 Haziran ayında PcKolik üzerinden ₺4000'e AOC 24G2SPU/BK satın almıştım. 2 hafta önce ürünün ekranında pikselleşme ve dikey çizgiler ortaya çıktı, kullanılamaz bir hale geldi. Ürünü PcKolik'e yolladım onlar da AOC Servis'e yolladı. Servis aynı ürünün ellerinde bulunmadığını belirterek ürün değişimi olarak AOC 25G3ZM/BK önerdi. Önerilen ürün 240Hz ve 24.5" ama VA panel. Benim gönderdiğim ürün 165Hz, 23.8" ama IPS panel. Sizce ürünü kabul etmeli miyim?

Bu ürünü 2. monitör olarak kullanıyordum. Ana monitörüm Asus XG259QNS. Yani değişimi kabul edersem gelecek ürünü de 2. monitör olarak kullanacağım. Sizin düşünceleriniz nedir? Ne yapmalıyım?

@CptSpork, 24G2SPU kadar renk bakimindan iyi degil ama VA standartlarina gore iyi. Ayrica evet, bu modelin ghosting performansi overdrive medium seceneginde guzel. Tabii ki 24G2SPU gibi bir performans bekleme, minimal duzeyde black smearing yasayacaksin ama rahatsiz edici boyutta degil.

Sonuç olarak ne tercih yaptınız? Size önerdikleri modeli kabul ettiniz mi?
Berbat bir iletişimleri var. Ben ürünü PcKolik'e gönderdim, onlar Tecpro Servis'e gönderdi. Tecpro, servis giriş mailini "Art Sistem" firmasına gönderiyor. Art Sistem firması da bana yönlendiriyor maili. Yani inanılmaz saçma bir durum.

Sonuca gelecek olursak, IPS model önermelerini rica ettiğimde "Stoklarda başka ürün olmadığı için bu muadil ürün verilmiştir. Dönüş olmadığı için de DOA form verilmiştir. İstenilir ise tekrar aynı muadil ürün önerilebilir." şeklinde yanıt aldım.

İletişimleri berbat olduğu, zor ve geç yanıt aldığım için çok uğraşmak istemedim. Para iadesi tutarı günümüz piyasasına kıyasla çok az olduğundan ve yeni bir monitör satın almakla uğraşmak istemediğimden önerdikleri VA panel ürünü kabul ettim.

Son düzenleme:
Berbat bir iletişimleri var. Ben ürünü PcKolik'e gönderdim, onlar tecpro Servis'e gönderdi. Tecpro, servis giriş mailini "art sistem" firmasına gönderiyor. Art sistem firması da bana yönlendiriyor maili. Yani inanılmaz saçma bir durum.

Sonuca gelecek olursak, IPS model önermelerini rica ettiğimde "stoklarda başka ürün olmadığı için bu muadil ürün verilmiştir. Dönüş olmadığı için de doa form verilmiştir. İstenilir ise tekrar aynı muadil ürün önerilebilir." şeklinde yanıt aldım.

İletişimleri berbat olduğu, zor ve geç yanıt aldığım için çok uğraşmak istemedim. Para iadesi tutarı günümüz piyasasına kıyasla çok az olduğundan ve yeni bir monitör satın almakla uğraşmak istemediğimden önerdikleri VA panel ürünü kabul ettim.

İletişim konusunda, neden bilmiyorum fakat tüm ünlü markaların Türkiye temsilcileri 0 ilgi.

Ürün elinize ulaştıysa gözlemlerinizi bekliyorum. Bende aynı şekilde garantiye gönderdim, sanırsam bana da aynı şekilde bu monitörü önerecekler.

İletişim konusunda, neden bilmiyorum fakat tüm ünlü markaların Türkiye temsilcileri 0 ilgi.

Ürün elinize ulaştıysa gözlemlerinizi bekliyorum. Bende aynı şekilde garantiye gönderdim, sanırsam bana da aynı şekilde bu monitörü önerecekler.
2 Gün önce Ürünü kabul ediyorum diye dönüş yaptım hala dönüş yapmadılar. Gelirse yorumlarımı aktarırım. Aslında Ana monitör olarak kullanılacaksa fena bi ürün değil ama ben 2. monitör olarak kullanacağım için tereddüte düştüm biraz.

@BerkayZ87 Hocam, Bana gelecek olan AOC 25G3ZM/BK'yi 6000₺'ye satabilirsem, üstüne 1k ekleyip Lenovo Legion R25i-30 almak mantıklı mı? Paneli kaliteli midir? Bilginiz var mı ürün hakkında? Yoksa bana gönderecekleri 25G3ZM/BK'yi kullanıp geçeyim mi?

Hocam ürün elime ulaştı. Öncelikle epey üzerinde hoparlörü olduğu yazıyor ama hoparlörü yokmuş. Renkler fena değil olumsuzluk gözlemedim. Sadece twitter'da kaydırırken yazılar bi soluk oluyor kaydırmayı bıraktığımda netleşiyor. Hafiften ghosting var gibi diyebiliriz. Hoparlör olmaması beni hayal kırıklığına uğrattı biraz ama fena bi monitör değil genel olarak kulllanılabilir.

Son düzenleme:
2 gün önce ürünü kabul ediyorum diye dönüş yaptım hala dönüş yapmadılar. Gelirse yorumlarımı aktarırım. Aslında ana monitör olarak kullanılacaksa fena bir ürün değil ama ben 2. monitör olarak kullanacağım için tereddüte düştüm biraz.

@BerkayZ87 hocam, bana gelecek olan AOC 25G3ZM/BK'yi 6000₺'ye satabilirsem, üstüne 1K ekleyip Lenovo Legion R25i-30 almak mantıklı mı? Paneli kaliteli midir? Bilginiz var mı ürün hakkında? Yoksa bana gönderecekleri 25G3ZM/BK'yi kullanıp geçeyim mi?

Hocam ürün elime ulaştı. Öncelikle epey üzerinde hoparlörü olduğu yazıyor ama hoparlörü yokmuş. Renkler fena değil olumsuzluk gözlemedim. Sadece Twitter'da kaydırırken yazılar bir soluk oluyor kaydırmayı bıraktığımda netleşiyor. Hafiften ghosting var gibi diyebiliriz. Hoparlör olmaması beni hayal kırıklığına uğrattı biraz ama fena bir monitör değil genel olarak kulllanılabilir.

Oyun performansı nasıl?
Film izlerken renklerde herhangi bir sorun gözlemlediniz mi?
Bende işim gereği renkler ile uğraşıyorum. Eğer bu monitör bana önerilirse, almalı mıyım?