CptSpork

Çalışkan
Arkadaşlar selam. 2023 Haziran ayında PcKolik üzerinden ₺4000'e AOC 24G2SPU/BK satın almıştım. 2 hafta önce ürünün ekranında pikselleşme ve dikey çizgiler ortaya çıktı, kullanılamaz bir hale geldi. Ürünü PcKolik'e yolladım onlar da AOC Servis'e yolladı. Servis aynı ürünün ellerinde bulunmadığını belirterek ürün değişimi olarak AOC 25G3ZM/BK önerdi. Önerilen ürün 240Hz ve 24.5" ama VA panel. Benim gönderdiğim ürün 165Hz, 23.8" ama IPS panel. Sizce ürünü kabul etmeli miyim?

Bu ürünü 2. monitör olarak kullanıyordum. Ana monitörüm Asus XG259QNS. Yani değişimi kabul edersem gelecek ürünü de 2. monitör olarak kullanacağım. Sizin düşünceleriniz nedir? Ne yapmalıyım?

Kabul et gitsin. Zaten ücret iadesi istersen 4000 TL'ye benzer bir şey alamazsın. Biraz bakındım AOC monitörlere eğer asansör sistemine ihtiyacın yoksa 24G2ZE'yi de sorabilirsin o da ellerinde olabilir.

Kabul et gitsin. Zaten ücret iadesi istersen 4000 TL'ye benzer bir şey alamazsın. Biraz bakındım AOC monitörlere eğer asansör sistemine ihtiyacın yoksa 24G2ZE'yi de sorabilirsin o da ellerinde olabilir.
Asansöre ihtiyacım yok hocam amortisörlü monitör kolu ile kullanıyorum. IPS bir monitör önerebilir misiniz diye talepte bulundum bakalım ne diyecekler.
25G3ZM iyi bir monitör, tercih edilebilir.
VA Panel olması biraz aklımı kurcaladı. Yan monitör olarak kullanacağım için bakış açımı etkiler mi yada ikinci el piyasasında satmak zor olur mu bilemiyorum.

Ikinci monitor olarak kullanacaksan 25G3ZM uzebilir, flat VA oldugu icin yandan bakinca renklerde soluklasma olacaktir bu da olumsuz deneyim olarak yansir.

24G2SPU'yu ne kadara aldin? Cok ucuza almadiysan iade talep et, parasiyla yeni monitor alirsin.
4000 TL'ye aldım hocam. Değişim ürününü kabul edip ikinci elde satsam sanki daha karlı olur gibi iade talep etmekten ama VA Panel alıcısı olur mu bilmiyorum hiç. Bir de günün birinde belki ana monitör olarak kullanmak zorunda kalırsam tatmin eder mi 25G3ZM bilemiyorum.

Asansöre ihtiyacım yok hocam amortisörlü monitör kolu ile kullanıyorum. IPS bir monitör önerebilir misiniz diye talepte bulundum bakalım ne diyecekler.

VA Panel olması biraz aklımı kurcaladı. Yan monitör olarak kullanacağım için bakış açımı etkiler mi yada ikinci el piyasasında satmak zor olur mu bilemiyorum.

4000 TL'ye aldım hocam. Değişim ürününü kabul edip ikinci elde satsam sanki daha karlı olur gibi iade talep etmekten ama VA Panel alıcısı olur mu bilmiyorum hiç. Bir de günün birinde belki ana monitör olarak kullanmak zorunda kalırsam tatmin eder mi 25G3ZM bilemiyorum.
Yan monitör olarak kullanacağınızı görmedim. Yan monitör olarak üzebilir flat olması sebebiyle evet. Yoksa ghosting açısından iyi bir monitör, lakin bakış açısı dezavantajı sıkıntı. Ana monitör olarak tatmin eder, çünkü piyasada kaliteli VA vardir, bir de kalitesiz VA... Bu da kaliteli bir VA panel. Ana monitör olarak kullanacaksanız IPS'ten daha iyi oluyor çünkü kontrast oranı VA panellerde çok yüksek.

Yan monitör olarak kullanacağınızı görmedim. Yan monitör olarak üzebilir flat olması sebebiyle evet. Yoksa ghosting açısından iyi bir monitör, lakin bakış açısı dezavantajı sıkıntı. Ana monitör olarak tatmin eder, çünkü piyasada kaliteli VA vardir, bir de kalitesiz VA... Bu da kaliteli bir VA panel. Ana monitör olarak kullanacaksanız IPS'ten daha iyi oluyor çünkü kontrast oranı VA panellerde çok yüksek.
Ana monitör 360hz olduğundan yan monitör olarak kullanmam saçma olur. Yani her halükarda bu gelecek monitörü yan monitör olarak kullanmam lazım. Açıkcası genelde discord vb. açık oluyor bazen video-yayın. çok sorun çıkartır mı bilemiyorum. IPS monitör talep ettim cevap bekliyorum ama olumlu yanıt geleceğini sanmıyorum. İşin sonu ya bu ürün ya da para iadesi gibi. THH'ye giderse süreç çok uzar. Bu ürünü alıp hiç açmadan satarsamda üstüne para eklemesi yapmam gerekecek.

@CptSpork, 25G3ZM'yi satmakla ugrasacagina direkt iade talep et bence. Monitorde kargolama isi sikintili ve pahali oldugu icin ayni ilde olmadigi surece alici bulmak cok zor.
Hocam dediğiniz gibi satabileceğimi ben de sanmıyorum çok talep gören bir model de değil. IPS bir model önermelerini talep ettim eğer reddederlerse muhtemelen kabul edeceğim değişimi. Ücret iadesi istersem üstüne bi o kadar ekleme yapmam lazım ki muadil bişey alabileyim.

Bu modelde ghosting problemi olmadığı söyleniyor doğru mu? Birde panel renkleri nasıldır sizce? 24GSPU/BK renk konusunda çok iyiydi bu onun kadar yoktur sanırım.