Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Trilemma

Başarılı
Arkadaşlar sabah 5:16 sularında mobil ödemem üzerinden 329 TL’lik para kesildiğini gördüm. İlk başta ne olduğunu anlamadım taaki App Store üzerinden aboneliklerimi kontrol edene kadar. Duolingo uygulamasının 14 günlük denemesini kullanıyordum. Daha deneme bitmeden para çekmişler. Aynı sorun başkasının da başına gelmiş fotoğraf aşağıda duruyor. Şimdi ne yapabilirim?

Dosya Ekleri

• EB418FFA-2DB6-47C6-85C1-4E902478E99C.webp
    EB418FFA-2DB6-47C6-85C1-4E902478E99C.webp
    36,1 KB · Görüntüleme: 295
  • 8F2A035F-BB3D-4139-AA04-3ECB5D98C70E.webp
    8F2A035F-BB3D-4139-AA04-3ECB5D98C70E.webp
    35,1 KB · Görüntüleme: 187
İlgili süreyi bekleyin fakat Duolingo ile ilgili bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum. Bu yüzden Duolingo veya Apple müşteri hizmetlerine mail göndererek durumu açıklayıcı şekilde belirtin. Bu yöntem daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Ayrıca bıraktığım talimatta "... ödemeyi bulamıyorsanız" adlı bir başlık var. Orada bahsedilen adımları uygulamak faydalı olabilir. Mobil ödeme konusuna gelecek olursak onunla alakalı bir fikrim yok maalesef.
Hocam az önce maillerimi kontrol ettiğimde Apple Faturası olduğunu gördüm ve bahsettiğim Vpn uygulamasına aitti. Saat 11:59’da gelmiş mailime. Ödeme ise sabah 5:16’da yapılmış. Her ne kadar uyuşmasa da vpn uygulaması çekmiş parayı büyük ihtimalle. Zaten az önce iade talebide istedim ve talebiniz alınmıştır şeklinde de Apple üzerinden mail aldım. Umarım geri alınır çünkü satın alım yapılalı daha 24 saat bile olmamış. Merak ettiğim diğer konu iade yapıldığında para Apple Kimliğimemi gelecek yoksa başka bir yere mi onu bilmiyorum

Bilemiyorum hocam. Bir de mobil ödemeler biraz geç iade ediliyor. Yani fatura gününe kadar iade olmayabilir.
Hocam Apple kimliğine para gelirse eğer, Bunu nereden kontrol edebilirim?

Hocam az önce maillerimi kontrol ettiğimde Apple Faturası olduğunu gördüm ve bahsettiğim Vpn uygulamasına aitti. Saat 11:59’da gelmiş mailime. Ödeme ise sabah 5:16’da yapılmış. Her ne kadar uyuşmasa da vpn uygulaması çekmiş parayı büyük ihtimalle. Zaten az önce iade talebide istedim ve talebiniz alınmıştır şeklinde de Apple üzerinden mail aldım. Umarım geri alınır çünkü satın alım yapılalı daha 24 saat bile olmamış. Merak ettiğim diğer konu iade yapıldığında para Apple Kimliğimemi gelecek yoksa başka bir yere mi onu bilmiyorum
Büyük ihtimalle Duolingo ve ilgili VPN uygulamasını karıştırmışsınız. Çünkü dediğiniz gibi parayı VPN uygulaması çekmiş gibi gözüküyor. Gerekli adımları başarılı bir şekilde yaptıysanız kısa bir zaman içerisinde paranız size ulaşır.

Merak ettiğim diğer konu iade yapıldığında para Apple Kimliğimemi gelecek yoksa başka bir yere mi onu bilmiyorum
Bildiğim kadarıyla kredi kartınıza yatıyor.

Büyük ihtimalle Duolingo ve ilgili VPN uygulamasını karıştırmışsınız. Çünkü dediğiniz gibi parayı VPN uygulaması çekmiş gibi gözüküyor. Gerekli adımları başarılı bir şekilde yaptıysanız kısa bir zaman içerisinde paranız size ulaşır.

Bildiğim kadarıyla kredi kartınıza yatıyor.
Apple hesabımda kayıtlı bir kredi kartı yok. İade talebi istedim ve onaylandı da.

App Store - Profil fotoğrafınıza tıkladıktan sonra bakiye görünecektir büyük ihtimalle. Bakiye yokken gözükmüyor olması lazım.
Bakiyem şu anlık 0. Umarım para gelir.

Apple hesabımda kayıtlı bir kredi kartı yok. İade talebi istedim ve onaylandı da.

Bakiyem şu anlık 0. Umarım para gelir.

Merhaba. Üzerinden 1 yıl geçmiş. Ama para iadenizi aldınız mı? Yoksa verilmedi mi? Cevaplarsanız sevinirim. Şu an bende aynı sorunla karşılaştım. Duolingo bildirim yollamadan para çekmış. Ben de Apple'a iade konusunda başvuruda bulundum. 48 saat içinde dönüş yapılacakmış.