Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 13 Aralık 2023
Ben hala aletin sıfır alınmış bir ürün gibi hızlı çalıştığını düşünüyorum. Basit işler için kullanıyorum zaten. Verimliliği çok hoşuma gidiyor. Bence halen çok güncel bir alet, işinizi görür.
PossibleTurco
Uzman
- Makaleler
- 6
Macbook'lar bence ölümsüz cihazlar. Bırak 2020 modeli, uygulama desteği olsa 2009 modeli bile çatır çatır kullanılır. Gerçi onlara Windows kurup halen basit ofis işleri ve video oynatmak için kullananlar var. Bende şu an M2 Macbook Air var ama M1 Macbook Air denemişliğim de var. Özellikle işiniz sürekli dışarıdaysa ve gittiğiniz her yerde şarjı asla bitmeyen bir iş canavarı istiyorsanız M serisi Macbook'lar biçilmiş kaftan. M1 de fazlasıyla işinizi görecektir. 2024 şartlarında halen hızlı ve güncel bir çip. Kaldı ki yapay zeka özellikleri için minimum M1 gerekiyor bu da iyi bir şey. M1'in hala desteklendiğini gösterir nitelikte.
fumosever45
Yetkin
Fansız olduğu için 0 ses ile çalışması ve şarjının uzun gitmesi mükemmel, güç gerektiren işler yapacaksanız prolara yönelmenizi tavsiye ederim fansız olduğundan verebileceği performans bayağı kısıtlanıyor.
M1'lerden sonra M serisi islemcilerde M1 ilk ciktigi kadarki gibi bir gelisme olmadi, M1'i gelistiren kafa muhendisler adini unuttugum baska bir sirket kurdular zaten.
mete01
Üstün
M1'lerden sonra M serisi islemcilerde M1 ilk ciktigi kadarki gibi bir gelisme olmadi, M1'i gelistiren kafa muhendisler adini unuttugum baska bir sirket kurdular zaten.
Nuvia hocam. Qualcomm aldı o şirketi. Şimdi Oryon çekirdeklerini tasarlıyorlar.
Bence M1 işlemcili MacBook alınır. Günlük işler için uygun.
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, öncelikle değerli yorumlarınızı paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Benim günlük işlerim arasında işim gereği büyük çoğunlukla yazı yazmak olduğu için MacBook Air 2020 (M1) çipli bir MacBook'un, kendi araştırmalarıma göre, beni uzun bir süre taşıyacağını düşünüyordum. Son olarak sizlerden de böyle bir onay geldiğine göre ciddi bir alıcı durumuna geçebilirim. Sevgiler!
reverx99
Uzman
Şimdiden hayırlı olsun! Biraz geç olsa da biraz ben de yorum yapmak istiyorum. MBA M1 alınmaya kesinlikle değer bir cihaz hocam. Mesela, gerek fansız incecik bişey olması falan her türlü çok iyi tasarıma sahip. Yazılımsal olarak da Apple'ın sunduğu optimize ve konfor zaten inanılmaz harika cihazda. Uzun batarya ömrü de var müthiş. Yaklaşık 1 sene öncesinde aldım ben de cihazı, her gün dışarı çıkıp bataryada kullandım aktif olarak. Batarya ömrüm daha yeni %96 oldu.Arkadaşlar, öncelikle değerli yorumlarınızı paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Benim günlük işlerim arasında işim gereği büyük çoğunlukla yazı yazmak olduğu için MacBook Air 2020 (M1) çipli bir MacBook'un, kendi araştırmalarıma göre, beni uzun bir süre taşıyacağını düşünüyordum. Son olarak sizlerden de böyle bir onay geldiğine göre ciddi bir alıcı durumuna geçebilirim. Sevgiler!
Cihazın tek kötü özelliği var. O da giriş portunun yetersiz olması. 2 tane Thunderbolt 3 var, 1 adet jak var. Bence yetersiz. Thunderbolt girişleri dönüştürücü ile her şeye uygun hale gelebiliyor, hatta hız konusunda çok güzel performans sergiliyorlar ancak bana pek pratik gelmiyor açıkçası.
Benim konularımın başlıkları değişmiş. Çok garip... Konuya mesaj gelince fark ettim. Philips ile ilgili de bir başlık açmıştım, onun da başlığı değişmiş. Niye?Şimdiden hayırlı olsun! Biraz geç olsa da biraz ben de yorum yapmak istiyorum. MBA M1 alınmaya kesinlikle değer bir cihaz hocam. Mesela, gerek fansız incecik bişey olması falan her türlü çok iyi tasarıma sahip. Yazılımsal olarak da Apple'ın sunduğu optimize ve konfor zaten inanılmaz harika cihazda. Uzun batarya ömrü de var müthiş. Yaklaşık 1 sene öncesinde aldım ben de cihazı, her gün dışarı çıkıp bataryada kullandım aktif olarak. Batarya ömrüm daha yeni %96 oldu.
Cihazın tek kötü özelliği var. O da giriş portunun yetersiz olması. 2 tane Thunderbolt 3 var, 1 adet jak var. Bence yetersiz. Thunderbolt girişleri dönüştürücü ile her şeye uygun hale gelebiliyor, hatta hız konusunda çok güzel performans sergiliyorlar ancak bana pek pratik gelmiyor açıkçası.
Her neyse, MacBook Air'den memnun kaldım. İyi dileklerin için teşekkür ederim. Şimdilik herhangi bir sorun yaşamıyorum. Ama sen "Batarya ömrüm daha yeni %96 oldu." deyince aklıma bu takıldı. Bu maksimum pil ömrü, cihazı değiştirmeye mi yönlendiriyor. Nedir?
reverx99
Uzman
Benim konularımın başlıkları değişmiş. Çok garip... Konuya mesaj gelince fark ettim. Philips ile ilgili de bir başlık açmıştım, onun da başlığı değişmiş. Niye?
Her neyse, MacBook Air'den memnun kaldım. İyi dileklerin için teşekkür ederim. Şimdilik herhangi bir sorun yaşamıyorum. Ama sen "Batarya ömrüm daha yeni %96 oldu." deyince aklıma bu takıldı. Bu maksimum pil ömrü, cihazı değiştirmeye mi yönlendiriyor. Nedir?
Başlık olaylarını bilmiyorum. Orjinalleri neydi ki? Yazım hataları vs. düzeltilmiş olabilir.
Bataryanın ömrü var doğal olarak. Pilin ayarlarına girip pil sağlığını görüntüleyebilirsin. Zamanla eskiyor, daha az şarj tutuyor.