Detaylar
Kim cevapladı?Maxtorices
Uzman
Aslında öyle ahım şahım pahalı bir marka değil. Anavatanında bir sürü insan rahatça alıp kullanabiliyor zaten. Bizde pahalı. 100 bine telefon satıyor diye markaya çamur atıyorlar ama başlangıç fiyatı yani vergisiz fiyatına bakmıyorlar. O 726 binin kaç yüz bini vergi ona bakılmalı.
- Makaleler
- 43
@Maxtorices'in dediği şeylerin üzerine pek bir şey demeye gerek yok. Dediği gibi, maalesef ülkemizdeki vergiler ve ekonomi yüzünden bu kadar pahalı, yoksa firma pahalı değil. Zaten bir firma öznelinde "pahalı firma" demek saçma olur, pahalı ürün olur, pahalı firma değil.
Maxtorices
Uzman
Bu arada şimdi baktım:
Vergi oldukça yüksek. Büyük ihtimalle vergi dilimine giriyor ya da verginin vergisi dediğimiz olay vs. derken bu fiyatları buluyor.
Vergi oldukça yüksek. Büyük ihtimalle vergi dilimine giriyor ya da verginin vergisi dediğimiz olay vs. derken bu fiyatları buluyor.
Maxtorices
Uzman
Hayır. 16 daha ucuz. 16 Pro için ise, ikisi de aynı fiyatta.Tabii pahalı. Normal iPhone 16 parasına Samsung S25 Ultra alabiliyorsun.
Hatta 16 Pro daha ucuz.
16 Pro ve Pro Max ile aradaki farkı bilmiyorsanız da;
İkisi de aynı sadece Pro Max'da daha büyük ekran var. Daha büyük olması sebebiyle de daha büyük bir batarya var. Pro Max gereksiz pahalı olduğu için Pro Max ile karşılaştırmadım Pro Max ne ise Pro da öyle.
iPhone 16 Pro Max parasına 200cc motorsiklet alırım, nereye pahalı değil? Çamur atmamızın sebebi istedikleri paraya değer bir ürün sunmamaları, çok mu normal yani bu fiyatlar, ne sunuyor bana o parayaAslında öyle ahım şahım pahalı bir marka değil. Anavatanında bir sürü insan rahatça alıp kullanabiliyor zaten. Bizde pahalı. 100 bine telefon satıyor diye markaya çamur atıyorlar ama başlangıç fiyatı yani vergisiz fiyatına bakmıyorlar. O 726 binin kaç yüz bini vergi ona bakılmalı.
Hiroo
Uzman
Hayır. 16 daha ucuz. 16 Pro için ise, ikisi de aynı fiyatta.
Eki Görüntüle 134536
Eki Görüntüle 134537
Hatta 16 Pro daha ucuz.
16 Pro ve Pro Max ile aradaki farkı bilmiyorsanız da;
İkisi de aynı sadece Pro Max'da daha büyük ekran var. Daha büyük olması sebebiyle de daha büyük bir batarya var. Pro Max gereksiz pahalı olduğu için Pro Max ile karşılaştırmadım Pro Max ne ise Pro da öyle.
S24 Ultra daha geçen haftalarda 72000TL seviyesine bulunabiliyordu. Yine iPhone 16 almak çok gereksiz.
Lufiann
Uzman
Sattığı ürünler dolayısıyla pahalı bir firma oluyor.@Maxtorices'in dediği şeylerin üzerine pek bir şey demeye gerek yok. Dediği gibi, maalesef ülkemizdeki vergiler ve ekonomi yüzünden bu kadar pahalı, yoksa firma pahalı değil. Zaten bir firma öznelinde "pahalı firma" demek saçma olur, pahalı ürün olur, pahalı firma değil.
Maxtorices
Uzman
Ben sana 16 Pro diyorum sen 16 diyorsun. 73'e 16 Pro var hala.S24 Ultra daha geçen haftalarda 72000TL seviyesine bulunabiliyordu. Yine iPhone 16 almak çok gereksiz.
Canım benim, anavatanı diyorum. Anavatanında 1200 dolar. Türkiye'de 40 bin TL. 80 bin TL vergi koyuyorlar. Anlama kapasiteniz mi düşük anlamadım ki. Apple Türkiye'den ibaretmiş gibi pahalı diyorsunuz. Yurt dışında 16 Pro Max ve S25 Ultra aynı fiyatta.iPhone 16 Pro Max parasına 200cc motorsiklet alırım, nereye pahalı değil? Çamur atmamızın sebebi istedikleri paraya değer bir ürün sunmamaları, çok mu normal yani bu fiyatlar, ne sunuyor bana o paraya? Bilmediğim bir şey varsa söyle.