Apple'ın hiçbir ürünü teknoloji israfı değildir. Donanım verse hata, vermese hata. Ne istiyorsunuz? Apple kendine özgüdür. Göz boyamaz, yeteri kadarını verir, onu en iyi şekilde çalıştırır. Basit. Diğer üreticilerle karşılaştırılamaz zira politika farkı var arada.

"Donanımı verse hata" nasıl bir cümle :D. Donanımı vermesi iyi güzel de böyle kalmak da istemiyoruz. Ayrıca yeteri kadar dediğiniz sadece Apple TV uygulaması çalıştıran bir zımbırtıysa helal olsun. Millet hesap makinesiyle Doom bile açar bu cihazda açamaz.

1769876880618.webp

Apple bu donanımı teknik olarak öldürmemiş, bilerek kilitlemiş. Sonuç; hala güçlü olan bir cihaz, şu an YouTube bile oynatamıyor.
Donanım amacı doğrultusunda overkill diyebileceğimiz düzeyde, yani yazılımsal olarak bir kilit olmazsa sonsuza kadar kullanmaya devam edersin. Bu iyi değil, bize para lazım. Aynı işi yapabilmek için aynı cihazı tekrar almanı sağlamamız lazım.

Donanım, amacı doğrultusunda overkill diyebileceğimiz düzeyde, yani yazılımsal olarak bir kilit olmazsa sonsuza kadar kullanmaya devam edersin. Bu iyi değil, bize para lazım. Aynı işi yapabilmek için aynı cihazı tekrar almanı sağlamamız lazım.
Bu dediğiniz doğru ancak böyle tamamen işlevsiz bir kutuya dönüştürmek fazla kaçıyor.

Donanım amacı doğrultusunda overkill diyebileceğimiz düzeyde, yani yazılımsal olarak bir kilit olmazsa sonsuza kadar kullanmaya devam edersin. Bu iyi değil, bize para lazım. Aynı işi yapabilmek için aynı cihazı tekrar almanı sağlamamız lazım.

Burada da devreye App Store eklenmiş versiyon giriyor. :D

1769877323486.webp

Apple ekosisteminde cihazı upgrade edemiyorsun, tek bir store'ye bağımlısın ve her şeyi orjinal kullanmak zorundasın. Cihaza resim, video ve PDF atmak bile sıkıntı... Ben şahsen Android'den çok memnunum tablet ve telefonda.

Son düzenleyen: Moderatör:
"Donanımı verse hata" nasıl bir cümle :D. Donanımı vermesi iyi güzel de böyle kalmak da istemiyoruz. Ayrıca yeteri kadar dediğiniz sadece Apple TV uygulaması çalıştıran bir zımbırtıysa helal olsun. Millet hesap makinesiyle Doom bile açar bu cihazda açamaz.

Eki Görüntüle 223246
Sen hiç herhangi bir Apple cihazının bir donanım sıkıntısı yaşadığını, herhangi bir nesle yetişemediğini, birkaç ay ya da birkaç yılda eskidiğini gördün mü? Demek ki yeteri kadar veriyor. Hala 11 yıllık iPad Air 2 kullanıyorum. Hal iPhone 6 ve 6s kullanan var. Altı üstü bir TV kutusunda (ki ona da M2 koymuş, müthiş verimli bir işlemcidir) süper güç olsa ne ile yarayacak? Hangi Apple ürünü teklemiş şu ana kadar? Gidip PC toplar gibi kendine TV kutusu toplamakta özgürsün. Apple bu, satın almamakta özgürsün.

Sen hiç herhangi bir Apple cihazının bir donanım sıkıntısı yaşadığını, herhangi bir nesle yetişemediğini, birkaç ay ya da birkaç yılda eskidiğini gördün mü? Demek ki yeteri kadar veriyor. Hala 11 yıllık iPad Air 2 kullanıyorum. Hal iPhone 6 ve 6S kullanan var. Altı üstü bir TV kutusunda (ki ona da M.2 koymuş, müthiş verimli bir işlemcidir) süper güç olsa ne ile yarayacak? Hangi Apple ürünü teklemiş şu ana kadar? Gidip PC toplar gibi kendine TV kutusu toplamakta özgürsün. Apple bu, satın almamakta özgürsün.

ARM ile X86 arasındaki farkı açıklamakla uğraşmayacağım bile. Onu geçtim konuda bahsedilen şey App Store'lu M2 zımbırtın değil.

iPhone 6 diye örnek verdiğin cihaza şu an Jailbreak olmadan adamakıllı bir şey indiremediğinin de umarım farkındasındır. Yeni nesil Apple ürünlerindeki (iPhone hariç) yazılımsal birçok şeyi severim ama eğri oturup doğru konuşmak gerekir. Şu an ne kadar da anlatsam bir şey değişmeyeceği için lafı da uzatmayacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
ARM ile X86 arasındaki farkı açıklamakla uğraşmayacağım bile. Onu geçtim konuda bahsedilen şey App Store'lu M2 zımbırtın değil.

iPhone 6 diye örnek verdiğin cihaza şu an Jailbreak olmadan adamakıllı bir şey indiremediğinin de umarım farkındasındır. Yeni nesil Apple ürünlerindeki (iPhone hariç) yazılımsal birçok şeyi severim ama eğri oturup doğru konuşmak gerekir. Şu an ne kadar da anlatsam bir şey değişmeyeceği için lafı da uzatmayacağım.
Değişeceğini sanmam. Konuya not olarak şunu da ekleyeyim; :)
Evet, azılı bir Apple fanboyuyum ve bununla gurur duyuyorum. Apple fanboyluğu, benim karakterimin bir parçası.

Zaten donanım gücü sayesinde bu mümkün iPhone 6S hala kolay kolay ölmemiş bir cihaz. Fakat şu an eski amiral gemisi cihazlarda Custom ROM atarak içindeki canavarın kilidini açabiliyorsunuz.
Mesela 6S ile aynı yılda çıkan S6 serisine gidip Android 13 yükleyebiliyorsunuz :D

Android tarafında da bunun yavaş yavaş fişini çekmeye başladılar. Samsung, One UI 8 ile beraber bootloader kilidini açma seçeneğini kaldırdı ve bootloader kilidi açılabilen cihazları bile bu şekilde kilitlediler.