Sorum başlıktaki gibi araçta ufak tefek ciddi olmayan bir takım çizikler var zaten satın aldığımızda bir vuruk vardı. Çizikler genelde tampon ve çamurluk gibi yerlerde şasi kısımlarında da var. Bu küçük çizikler arabayı satarken değer kaybı yaratır mı?
Detaylar
Kim cevapladı?Ufak tefek kondisyon sıkıntıları sorun değil. Onlar değerini çok etkilemez. Hatta yaşına ve kullanıldığı bölgelere göre, normal sayılabilir.
Tampon plastik parça diye geçer, o da değerini çok etkilemez. Birçok expertizde plastik parça yazılır ama çamurluk bir miktar düşürebilir. Ufak bir etki yapar, öyle uçurum değer kaybı yaşatmaz.
Şaside sorun var ise, o işte ciddi değer düşürür. Şasi kısmında çizik olayını anlayamadım, işlem ya da darbe mi var?
Sadece aşırı titiz olanlar belki sizi yorar satarken.
Tampon plastik parça diye geçer, o da değerini çok etkilemez. Birçok expertizde plastik parça yazılır ama çamurluk bir miktar düşürebilir. Ufak bir etki yapar, öyle uçurum değer kaybı yaşatmaz.
Şaside sorun var ise, o işte ciddi değer düşürür. Şasi kısmında çizik olayını anlayamadım, işlem ya da darbe mi var?
Son düzenleyen: Moderatör:
Ufak tefek kondisyon sıkıntıları sorun değil. Onlar değerini çok etkilemez. Hatta yaşına ve kullanıldığı bölgelere göre, normal sayılabilir.
Darbe var sanırım şaside.
Şaside değildir hocam O, şasi olsa duramazsın.Yani duruma göre değişir ama ilk etapta yaşa da bağlı olarak çok takılınacak şeyler değil.
2020 model 1.3 mj Doblo hocam. 100k km'de şu an.
Şehsuvar Kementoğlu
Başarılı
Bizim millet böyledir. Benim 2014 model aracım var, 130 binde. Kaportasında bir çok sıkıntısı var ufak tefek ama tüm bakımları tam, yürüyeni vs. çok iyi seviyede. Bizim millet abi arabanın şurası hafif göçmüş şurada dolu izi var diye yürüyeni motoru iyi durumda olan arabayı almaktan vazgeçer.
Bu soruyu Türkiye sınırları içerisinde yaşayan insanları baz alarak sorman güldürdü.
Kesin bir cevabı yok ama yaratır diye düşünüyorum. Çünkü Türkler bu konuda çok, hatta aşırı titiz.
Hocam vallahi Ankara'da yaşıyorum. Ankara trafiği bile İstanbul gibi oldu, Ankara'da yaşayanlar bilir. Arabayı kullanırken tek sürttüğüm nokta sol aynaydı, onun dışında başka bir yere dokunduğumu veya sürttüğümü hatırlamıyorum. Arabayı ailecek ortak kullanıyoruz. Belki yoldan geçenler falan hafif çizmiş olabilir. Çünkü ben bir yere dokunsam veya sürtsem hissederim diye düşünüyorum. Ayrıca ben yeni yeni araba kullanmaya başladım. 2 ay falan oldu acemiyim yani daha.
Darbe var sanırım şaside.
2020 model 1.3 mj Doblo hocam. 100k km'de şu an.
Muhtemelen ezilme var diye tahmin ediyorum söylediklerinizden yola çıkarak. Expertizde uç kısımda mı yoksa, bizzat şaside mi sorun var çıkacaktır. Satarken bunu gizlemeyin, iyi expertiz tespit eder bunu. Alıcı ile sorun yaşarsınız. Şasi arabanın omurgasıdır, o yüzden darbe almaması çok önemli. Düzeltilse bile, eskisi gibi asla olmaz araç.
Ama araç Doblo olduğu için, piyasası hızlıdır. Elden çıkartırken, sorun yaşamazsınız. Sonuçta 5 yaşında bir araç, normal ufak tefek kondisyon sorunları.
Hava yastıkları, emniyet kemerleri bunlar sağlam mı?
Muhtemelen ezilme var diye tahmin ediyorum söylediklerinizden yola çıkarak. Expertizde uç kısımda mı yoksa, bizzat şaside mi sorun var çıkacaktır. Satarken bunu gizlemeyin, iyi expertiz tespit eder bunu. Alıcı ile sorun yaşarsınız. Şasi arabanın omurgasıdır, o yüzden darbe almaması çok önemli. Düzeltilse bile, eskisi gibi asla olmaz araç.
Ama araç doblo olduğu için, piyasası hızlıdır. Elden çıkartırken, sorun yaşamazsınız. Sonuçta 5 yaşında bir araç, normal ufak tefek kondisyon sorunları.
Hava yastıkları, emniyet kemerleri bunlar sağlam mı?
Bildiğim kadarıyla çizikler vs. hariç arabada hiçbir sorun yok, bakımları yapılıyor düzenli temizliyoruz her hafta ama dışında hafif çizikler var işte, sağ sol kapılarda falan. Ön ve arka tamponların yere yakın olan kısımları biraz çizik yani tırnak girecek kadar çizik var tamponlarda ama dediğiniz gibi o kısımlar plastik olduğu için değer kaybı olmaz umarım. Bir de lastikten seken taşlarda çiziyor kapıların yere yakın kısımlarını ama buna yapabileceğim bir şey yok sanırım yani her arabada olan bir şey.
LA Knight
Üstün
Çiziği boyasan bu sefer eksperde boyalı olduğu görülecek. Buna çok takmamak lazım. Değer kaybı olmaz da hadi diyelim onlara rağmen hızlı satmak istiyorsun, 20-30 bin aşağıya koyman gerekir sadece.