Merhaba, bu konuyu üzüle sıkıla açıyorum çünkü derdimi paylaşacak kimsem yok. Bu sabah gitmem gereken bir yere giderken bomboş yolun ortasında durmuş yavru bir kediye arabayla çarptım. Bir sokak hayvanı ya da canlı çarpmak isteyeceğim son şey. Çok canım sıkkın ve elimden bir şey gelmiyor. Her ne kadar kazık fren yapsam da önümdeki hayvanı aynaları kontrol ettiğimden dolayı geç fark ettim ve durabilmiş olsam da hayvan maalesef hayatını kaybetti.
Hemen kediyi alıp yakındaki bir nöbetçi veteriner kliniğine götürmüş olsam da öldüğünü biliyordum. Veteriner hanım hemen kediyi aldı ve kalp masajı yapmaya çalıştı ama maalesef başınız sağ olsun diyebildi sadece. Zaten ağlıyordum iyice kendimi saldım klinikte, bir yandan annemin hastalığı benim iş bulamamam derken iyice boşaldım orada. Sağ olsun veteriner hanım beni teselli etti.
Kedileri çok severim ve çocukluğumdan beri bahçemizdeki kediler odama girer çıkarlar onlarla büyüdüm diyebilirim.
Hayvanı götürüp gömmek istesem de veteriner hanım belediyeye teslim edebileceğini söyledi sanırım benim bitik halimi gördüğü için.
O anda iyi bir insanla karşılaştığım için bin kere Allah razı olsun ondan. Veteriner kliniğinden çıkarken vicdan azabıyla bir miktar bağış yaptım çünkü o insanın çabası ve sokak hayvanlarına destek olabilirim düşüncesiyle.
Pişmanım keşke kediyi alsaydım güzel bir mezar yapsaydım kendisine... O anlık bir karardı içim sızlıyor.
Neyse çok uzattım, lütfen araç kullanırken daha dikkatli olun lütfen.