SadeceEfe 15

Üstün
Yer
Balıkesir
Merhaba,
Zamanında aral Game diye bir şey var mış. Türkçe yama falan çıkarmamışlar. Bunun konusu nedir acaba? Recep hocam, eskilerden olduğunuz için sizi etiketleyeceğim. Tabii ki hepinizin yorumu benim için çok önemli.
Bu videodan dolayı konu açtım

@Recep Baltaş

Son düzenleme:
Aral sağ olsun kutulu oyun nedir gördük. Benim bir şikayetim yok. Oyunlarda olmayan Türkçe sayesinde çocukluğumdan beri İngilizce'ye maruz kaldım. Keyif ala ala öğrendim.

En son ekşi sözlükte birkaç kişi iflas etmeleri için dua ediyorlardı. Piyasadaki oyunların fiyatlarını da kötü etkilemişler. Muhtemelen bunları dijital platformlar bitirdi. Para için ülkenin oyun sektörüne zarar verdiyseler vicdanım rahat bir şekilde "Ohhhh canıma değsin!" demeye hazırım. Bir ara PS3 kutulu oyunları esnafda da şok edici şekilde pahalı geziyordu. Nedense o dönemde de bu firmanın adını duydum.

Zamanında aral'dan çok oyun almıştım, tekel olması büyük etkendi tabii. Sanırım aral'ın Türk oyun sektörüne verdiği zararlar pek bilinmiyor. Bu adamlar Playstation Türkiye'yi oyunlarda indirim yaptığı ve bölgesel fiyatlandırma sağladığı için Sony'e şikayet eden insanlardı.
Hiç unutmuyorum o zamanlarda aldığım kutulu oyunlar yurtdışından bile pahalıydı. Dolar kurunun iyi olduğu vakitler. 60 dolarlık oyun bizde aral sayesinde 90 dolara felan tekabül ediyodu. Bana göre iyi bir firma değildi ve son zamanlarda yedikleri cezaları ödememek için iflas verip ortadan kayboldular.
Bu arada kim bilir daha ne rezillikleri vardır. Sektördeki insanlara danışılsa kim bilir daha neler çıkar.