Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Arkadaşlar bir konu açmayı planlıyordum. Blog yazmak ve para kazanmak ile alakalı. Ama ne kadar iş görür bilmiyorum. Bu yüzden biraz sohbet etmek biraz da fikir almak adına bu konuyu açayım dedim.
Blog açmak ve para kazanmak hakkında ne düşünüyorsunuz? Yani yapar mıydınız, buna cesaret edebilir miydiniz? Cesaret diyorum çünkü yazmak cesaret işidir.
Genel olarak ortam ne diyor onu merak ediyorum.
Bu benim 5 günlük kazancım, maşallah:

1708962689130.webp

3 sene blog yazdım, haber editörlüğü yapmıştım öyle görüldüğü kadar kolay değil. Ama kazancın güzel yazdığın şeyler özgün olmalı kopyala yapıştır olmamalı, Google tespit ediyor zaten. Emek işi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yurt dışında üniversite okumaya başladığımda bu tarz bir işe girmeyi planlıyorum.

İlk seferde bir YouTube kanalı açacak cesareti toplayamayabilirim :D.

Ayrıca kamera almak ve sürekli onunla dolaşmak montajı vs. uğraştırıcı.

Avrupa turu yapma planlarım var. Yani AB'de okumak, Avrupa da yaşam ve seyehatlerim hakkında bir blog yapmayı planlıyorum. Hobilerimi de ekleyebilirim içine hatta.

Belki bu blog büyüyünce tutunca falan yıllar sonra YouTube işine girmeyi o zaman düşünebilirim :)

Sadece karar veremediğim olay Türkçe mi İngilizce mi olsun ya da ikisi birden. Ya da Çekçe? Ama önce öğrenmem lazım onu.

Son düzenleyen: Moderatör: