Zamanında çok açtım blog sitesi inan ki bilindik haber sitesi dışında, başka sitede metin okuyan insan sayısı çok az, ben bile 4.sırada yer alan blog sitesine girmem, çünkü milyon tane birbirine benzeyen kendine has teması olmayan, 10 dolarlık WordPress temalı sitelerden biridir, bir hevesle başlanıp yarıda bırakılmış olması muhtemel olduğu için, ilgimi çekmiyor girersem de bir arıza çözümü için falandır.

Dip not:

Sırf çok ön yargılı mıyım acaba diye rastgele şekilde, teknoloji blogu diye aratarak 3.sırada bulunan bir blog sitesine girdim. Sonuç:
Son paylaşım tarihi 2022 Mart ayı.
Screenshot_2024-02-26-20-06-03-649-edit_com.kiwibrowser.browser.webp

Son düzenleme:
Bilgisayarım var fakat yeterli değil. Yönetim işleriyle uğraşamam, ha bir sitede editör .vs olabilir miyim? Evet, ama şu anlık öyle bir planım yok.

Normalde isteğim var ancak tek bir konuya bağlı kalmak istemediğimden cesaret edemedim. Sınav senesinde yazma süreciyle de ne kadar uğraşabileceğimi bilemediğimden iyice uzaklaştım şu anlık.

@Kalenderadam

@Theafricanus

Karta çekebiliyorsunuz değil mi? Çekmek için bir şart var mı ayrıca?
250 dolar alt çekim limiti var. Başka bir şart yok.

@Kalenderadam

@Theafricanus

250 dolar alt çekim limiti var. Başka bir şart yok.
Parayı neye göre kazanıyoruz peki?

Parayı neye göre kazanıyoruz peki?
Medium bunu açıkça söylemiyor. Ama aşağıdakilere bağlı:
  • Yazıyı okuyan kişinin premium üyeliği var mı?
  • Kaç alkış attı, yorum yaptı mı, okuduktan sonra takip etti mi?
  • Yazıda 30 saniyeden fazla durdu mu? Yazıyı baştan sona okudu mu?
  • .
  • .
Çok fazla parametre var. Ama bütün bunların ortak noktası belli. Özgün ve kaliteli bir blog yazmak. Gerisi geliyor. Şu an benim bulunduğum Medium Türkiye Yayını'ndaki birkaç kişi ayda 100 dolar kazanıyor. Az para da değil hani. Günlük 1 saatini falan ayırıyorsun.

Medium bunu açıkça söylemiyor. Ama aşağıdakilere bağlı:
  • Yazıyı okuyan kişinin premium üyeliği var mı?
  • Kaç alkış attı, yorum yaptı mı, okuduktan sonra takip etti mi?
  • Yazıda 30 saniyeden fazla durdu mu? Yazıyı baştan sona okudu mu?
  • .
  • .
Çok fazla parametre var. Ama bütün bunların ortak noktası belli. Özgün ve kaliteli bir blog yazmak. Gerisi geliyor. Şu an benim bulunduğum Medium Türkiye Yayını'ndaki birkaç kişi ayda 100 dolar kazanıyor. Az para da değil hani. Günlük 1 saatini falan ayırıyorsun.
Örnek olarak yazdığınız blogları atabilir misiniz? İncelemek isterim bu işe başlamadan önce. Ve de Türkçe / İngilizce yazsam farklı oluyor mu yoksa yine aynı sonuçları alır mıyım?