Detaylar
Kim cevapladı?Revaha
Uzman
Kaldırayım mı ne yapayım peki kullanamaıyorum bilgisayarı.
Bilgisayarı yeniden başlatınca düzelmedi mi?Kaldırayım mı ne yapayım peki kullanamaıyorum bilgisayarı.
Revaha
Uzman
Düzeldi ama ben böyle her seferinde tekrardan mı başlatmam gerekecek.
Qnix
Üstün
- Makaleler
- 4
Link üzerinde belirtildiği gibi
Bir de sahip olduğunuz ekran kartını ve Dual-GPU'ya sahip olup olmadığınızı belirtin.
Ayrıca:
mime.cache dosyasını silip yeniden oluşturmayı deneyin:transparent_hugepage=madvise kernel parametresini kullanmayı da deneyebilirsiniz.Bir de sahip olduğunuz ekran kartını ve Dual-GPU'ya sahip olup olmadığınızı belirtin.
Ayrıca:
Peki bir kere mi oldu bu olay? Önceden yaşadınız mı hiç?Düzeldi ama ben böyle her seferinde tekrardan mı başlatmam gerekecek.
Revaha
Uzman
Pek a
Pek anlamadım ama hocam burayı kurcalayarak denerim o zaman bu form kafamı çok karıştırıyor açıkçası.
Yok sadece son 2 gündür yaşıyorum.
Link üzerinde belirtildiği gibimime.cachedosyasını silip yeniden oluşturmayı deneyin:
transparent_hugepage=madvisekernel parametresini kullanmayı da deneyebilirsiniz.
Bir de sahip olduğunuz ekran kartını ve Dual-GPU'ya sahip olup olmadığınızı belirtin.
Ayrıca:
Pek anlamadım ama hocam burayı kurcalayarak denerim o zaman bu form kafamı çok karıştırıyor açıkçası.
Peki bir kere mi oldu bu olay? Önceden yaşadınız mı hiç?
Qnix
Üstün
- Makaleler
- 4
ÖnceliklePek a
/etc/default/grub dosyasını favori editörünüz ile açın.GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT ile başlayan satırı bulun ve satırın sonuna transparent_hugepage=madvise parametresini ekleyin. Örnek:
Kod:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash transparent_hugepage=madvise"
Ardından
grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg komutuyla GRUB Configuration'unu güncelleyin. Daha sonra yeniden başlatın.Mime.cache'i yeniden oluşturmak için:
Kod:
rm -rf ~/.local/share/mime/packages
rm -rf ~/.local/share/mime/mime.cache
mkdir ~/.local/share/mime/packages && update-mime-database ~/.local/share/mime
Ayrıca dediğim gibi sahip olduğunuz ekran kartınızı da burada belirtin.
- Makaleler
- 1
Arch Linux kernelinde Transparent Hugepages default olarak madvise ayarinda zaten. Kullandigi KWin versiyonunda memory leak problemi var gibi gorunuyor.