Revaha

Uzman
Arch kullanıyorum fakat birkaç gündür aşırı fazla RAM kullanmaya başladı normalde böyle olmuyordu sebebi ne olabilir ne yapmam gerek bilmiyorum yedek alıp sıfırlamayı düşünüyorum ama bu da çok uğraştırıcı.

1746353491714.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Pek a

Link üzerinde belirtildiği gibi mime.cache dosyasını silip yeniden oluşturmayı deneyin:

transparent_hugepage=madvise kernel parametresini kullanmayı da deneyebilirsiniz.

Bir de sahip olduğunuz ekran kartını ve Dual-GPU'ya sahip olup olmadığınızı belirtin.

Ayrıca:

Pek anlamadım ama hocam burayı kurcalayarak denerim o zaman bu form kafamı çok karıştırıyor açıkçası.

Peki bir kere mi oldu bu olay? Önceden yaşadınız mı hiç?

Yok sadece son 2 gündür yaşıyorum.

Pek a

Pek anlamadım ama hocam burayı kurcalayarak denerim o zaman bu form kafamı çok karıştırıyor açıkçası.

Yok sadece son 2 gündür yaşıyorum.
Öncelikle /etc/default/grub dosyasını favori editörünüz ile açın.

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT ile başlayan satırı bulun ve satırın sonuna transparent_hugepage=madvise parametresini ekleyin. Örnek:

Kod:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash transparent_hugepage=madvise"

Ardından grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg komutuyla GRUB Configuration'unu güncelleyin. Daha sonra yeniden başlatın.

Mime.cache'i yeniden oluşturmak için:

Kod:
rm -rf ~/.local/share/mime/packages
rm -rf ~/.local/share/mime/mime.cache
mkdir ~/.local/share/mime/packages && update-mime-database ~/.local/share/mime

Ayrıca dediğim gibi sahip olduğunuz ekran kartınızı da burada belirtin.

Arch Linux kernelinde Transparent Hugepages default olarak madvise ayarinda zaten. Kullandigi KWin versiyonunda memory leak problemi var gibi gorunuyor.