Benim 12 yıllık makinemda Arch Linux + Plasma kurulu, canavar gibi çalışıyor. Pek yeni kullanıcı dostu değil, kullanma için biraz Linux bilginiz olması lazım. Genelde minimalist yapı arayanlar kullanıyor. Her bir ayarı kullanıcı tarafından düzenlenebilir olması yüzünden bazen yanlış konfigurasyonla işletim sistemi çökebilir, paketleri kendi açımdan gayet stabil. Paket yöneticisi en hızlı Linux paket yöneticilerinden biri. Linux ile haşır neşirseniz kurabilirsiniz.

Yanlış bilgi: Arch Linux paketlerinin hiç test edilmediği repo "testing" repolarıdır.
Arch günlük kullanım için iyi değil. Ne yaptığını bilen bir kullanıcı kullanmalı Arch Linux'u. Çünkü güncellemeler test edilmediğinden bir şeyler bozulabiliyor.

Günlük kullanım için Mint veya Debian çok daha iyi.

Arkamda kardeşim(13) Arch tabanlı Manjaro'da Modern Warfare 3 oynuyor. Manjaro'nun depoları Arch'ın aksine daha geç güncelleniyor bu sayede daha stabil kalıyor.

Manjaro en düzensiz işletim sistemi. Hatta Arch'tan bile sorunlu işletim sistemi. Pamac da rezalet çalışıyor ve kod yapısı da pek optimize değil. Onun yerine EndeavourOS daha kullanışlı, use-to-GO kullanımı var.