Günlük kullanım için diğer dağıtımlara bak, Mint güzeldir. Arch'la uğraşılmaz gibi milletin yorumlarına bakarsak.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 24
En stabil ve köklü işletim sistemi. Sizi üzmez, ama stabil sürümünde bazı paketler eski olabiliyor. Unstable versiyonu daha kullanışlı günlük kullanım için.
Debian görebileceğiniz en düz Linux dağıtımı olabilir. Kurduğunuzda sadece masaüstü ortamıyla gelen şeyler geliyor. (Live USB kurulumundan bahsediyorum) İhtiyacınız olan ne varsa ekstradan kurmanız gerekiyor. Bir çok masaüstü ortamının modifiyesiz sürümleri de Debian da var.
Archdan ziyade Arch-basedlar bana kalırsa daha mantıklı.Merak ettim. Bilgisayarım eskiyince belki kurarım. Pek stabil değilmiş sanırım.
Cachy OS gibi.
Arch özellikle istenmiyorsa ve stabilite lazımsa Debian ya da Xubuntu LTS de olabilir.
Bence kullanılır.
En stabil ve köklü işletim sistemi. Sizi üzmez, ama stabil sürümünde bazı paketler eski olabiliyor. Unstable versiyonu daha kullanışlı günlük kullanım için.
Paketlerin eski olması artık önemli değil. Flatpak ile programların en yeni sürümlerini sorunsuz kullanabliyorsun. Debian zaten 5 yıl güvenlik güncellemeleri de alıyor.
Kurulur. Biraz daha bekletip iyice eskiyince Lubuntu da kurabilirsiniz. Dusuk sistem gereksinimli ubuntudur kendisi.
- Makaleler
- 24
Paketlerin eski olması artık önemli değil. Flatpak ile progranların en yeni sürümlerini sorunsuz kullanabliyorsun.
Ben ucuncu parti paketleri kurmayı sevmiyorum şahsen. Artı olarak Flatpak paketleri gereksiz büyük yer kaplıyor.
Ben ucuncu parti paketleri kurmayı sevmiyorum şahsen. Artı olarak flatpak paketleri gereksiz büyük yer kaplıyor.
Doğrudur. Eğer çoğu programı Flatpak yaparsanız alanı daha iyi kullanıyor, deduplication uyguladığından dolayı. Bende yanlış hatırlamıyorsam 5GB alan kaplıyordu Flatpak bağımlılıkları.
Bir de Flatpak'deki çoğu programı geliştiriciler paketliyor.
Son düzenleme: