Arch Linux hakkında düşünceleriniz nedir?

Arch Linux'u bir süre kullandıktan sonra, onun esnekliği ve özelleştirme imkanlarını çok takdir etmiştim. Sistemi tamamen kontrol edebilmek güzeldi, fakat zamanla daha az manuel işlem gerektiren, sorunlarla uğraşmayacağım bir sisteme ihtiyaç duydum. Windows'a geri dönmüştüm.

Bleeding edge yorucu oluyor. Son zamanlardaki popülerliği sağolsun pek çok paketin maintainer'ı var ve rahatlıkla bir şeyleri bulabiliyorsun. Ama bir güncelleme gelip ortalığı yıktığı zaman pek bir anlamı kalmıyor.

Fedora bu konuda daha anlamlı. O da bleeding edge ama önce rawhide'da alpha test gerçekleşiyor, sonra beta'ya geliyor, sonra da stable releaselere sağlıyorlar. Güncellemeleri çıktığı gibi almıyorsun ama yine de debian tabanlı dağıtımlara kıyasla hızlı alabiliyorsun. Benim için tam orta nokta.

Windows daha gereksiz hizmetler dolu olması,özelleştirme ve gizliliği çok dezavantajlı

Linux'u öğrenmek isteyenler için güzel seçeneklerden birisi.

Son kullanıcı için Windows daha kullanışlı.
Son kullanıcı olarak ne yaptığına bağlı dürüst olmak gerekirse. Sadece tarayıcı kullanan biri için Linux ve Windows'un bir farkı olacağını sanmıyorum şu noktada. GNOME Software, KDE Discover vb ile flathub, snapstore'dan yaygın kullanılan hemen hemen her yazılımı yükleyebiliyorsun. Microsoft yazılımlarına bağımlı yaşıyorsan, Windows kullan tabii ki, neden uğraşasın yok Wine'mış bottle'mış çalıştırmak için. Oynadığın oyunlar Linux'ta çalışmıyorsa, Windows kullan. Ama sadece tarayıcı kullanan biri için, ben Linux ve Windows'un fark edeceğini sanmıyorum.

Linux olarak değinmedim farkındaysanız. Arch sürekli güncelleme alan, kimi güncellemede bozulabilen bir dağıtım deneyimlerime göre. Linux bakımından evet haklısınız.

Linux aleminin takdir edilen ve sistemi "özgürce kullanma, özelleştirme" açısından Ubuntu-Gentoo arası bir yapıya sahip dağıtımıdır.

Şahsen kendisi en sevdiğim dağıtım olup okul bilgisayarına bile kurmuşluğum vardır.

Tabii bunun gibi bütün AUR paketlerini mideye indirmeyin yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…