Arch Linux hakkında düşünceleriniz nedir?

Evet, Fedora stabilliği ve donanım desteği dışında gereksiz.
Hocam Arch'tan daha hızlı çalışıyor. Arch'a kurulum yaparken ortalama yarım saat kurulum ile uğraşıyorum. Ancak Fedorada sadece 5-6 dakikada kurulumu bitirdim yattım.

Archinstall ile kurması basitleşti veya Calamares ile direk Arch kurabiliyorsun artık.
Ev kullanıcısı one nereden bilsin diyorum.

Archinstall ile kurması basitleşti veya Calamares ile direk Arch kurabiliyorsun artık.
Calamares ile ilgili makale falan var mı? Deneyeceğim.

Manjaro, EndavousOS, CachyOS, Arco falan kolay kuruluyor hocam. Son kullanıcı demedim ki ben hem.

Ende çöp, Manjaro yavaş, CachyOS'in paket yükleyici kısmı alışmayanlar için zor.

Fedora ISO'su yüklü geliyor Arch'da kendin indiriyorsun çekirdekleri vs. Fedora Hantal özellikle GNOME sürümü daha çok hantallaştırıyor normal GNOME'ye göre.

Kimsenin övündüğü falan yok, alt tarafı bir işletim sistemi. Tercih eden beğenen kullanıyor. Bu kadar anlam yüklemek gereksiz.

Alt tarafı bir işletim sistemi değil boş bir Linux distrosu.

Calamares ile ilgili makale falan var mı? Deneyeceğim.

Ende çöp, Manjaro yavaş, CachyOS'in paket yükleyici kısmı alışmayanlar için zor.

EndeavourOS kötü değil hocam başka forumlarda da demiştiniz, Manjaro bildiğimiz gibi kötü, Saf Arch ile cachy arasında fark yok zaten çekirdek, optimizasyonlar dışında. Arco bakabilirsiniz.

Manjaro yavaş değil. Çok hızlı ve çok hafif bir dağıtımdır. İçinde 900 paket bile yok. Endeavour da çok süper bir şey yani.

Manjaro çok kötü bir dağıtım. Ekibi daha SSL bile yenilemeyi ciddiye almıyor, Arch tabanında en kötü distrodur Manjaro, şişirilmiş bir balon gibi abartılır.

Manjaro yavaş değil. Çok hızlı ve çok hafif bir dağıtımdır. İçinde 900 paket bile yok. Endeavour da çok süper bir şey yani.
Manjaro'yu Laptop'ıma kurdum bayağı yavaştı. Endeavour ise kurulum kısmında anlatıcı değildi eskiden. Şu anda değişmiş galiba ancak hala çok yavaş çalışıyor. Fedora ise öyle değil. İ3 370M, 3GB RAM, GT425M'li sistemimde en hızlı çalışan dağıtım şu anda Fedora. Ayrıca gereksiz bir paket yok Fedora'da. Hatta bende Office programları bile yok. Sadece Xfce4'ün paketleri var.

Arch tabanında en kötü distrodur Manjaro, şişirilmiş bir balon gibi abartılır.
Ben gayet hızlı buldum. Belki CacyhOS gibi gerçekten hızlı değil ama diğer hepsine göre gayet başarılıdır.

Hocam işlemciniz eski olduğundan, modern dağıtımlar iyi çalışmıyordur ondan. Çünkü yeni çekirdek sürümleri, daha güncel işlemci modelleri için optimize ediliyor zaten. Sizinki ölmüş hocam.

Fedora ISO'su yüklü geliyor Arch'da kendin indiriyorsun çekirdekleri vs. Fedora Hantal özellikle GNOME sürümü daha çok hantallaştırıyor normal GNOME'ye göre.
Ben Gnome kullanmıyorum. Aşağıda attığım linkte boş uygulamlar gelmiyor.

Ana sistemimde de deneyeceğim 2 dağıtımıda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…