Arch Linux hakkında düşünceleriniz nedir?

Hocam bir kere çalışmasının garantisi yok. Tamam ben de demiyorum uber, super kullanıcıyım ama normal kullanımda bile input lag oluyordu. Bir çalışma garantisi hissedemedim hiç.
Yani Linux'ta sorunlarla basbasa kaliyorsun. Calistirmak senin elinde aslinda. Insan ilk baslarda bir sorunla karsilastiginda sudan cikmis baliga donuyor ama hakimiyetin belli bir seviyeye geldiginde sorunlar kesinlikle seni durduramiyor.

İfadeler: 308
Hocam bu kadar Linux bildiğine göre sen de deneysel olduğunu bilmen gerek. Tüm hataları ya da eksikliler için tek tek uğraşıyorsun yani

Hocam bu kadar Linux bildiğine göre sen de deneysel olduğunu bilmen gerek. Tüm hataları ya da eksikliler için tek tek uğraşıyorsun yani
Linux'ta hayatım boyunca sadece EndeavourOS'da sorun yaşadım. Onu da Mint kurarak çözdüm ve hiç hata almadım. Yani dağıtımdan dağıtıma göre değişiyor. Ayrıca Windows 11 kadar deneysel bir sürüm yok.

Yani Linux'ta sorunlarla basbasa kaliyorsun. Calistirmak senin elinde aslinda. Insan ilk baslarda bir sorunla karsilastiginda sudan cikmis baliga donuyor ama hakimiyetin belli bir seviyeye geldiginde sorunlar kesinlikle seni durduramiyor.
Bence sunucu da çok iyi ve orada çok kullanıyorum ama günlük kullanımda bi' Windows kadar iyi değil yani. Uğraştığıma değmez açıkçası.

Doğrudan desteklenen şeyler için çok uğraşmıyorum. Eksiklikler için, paket yoksa, eklemek istediğin ne kadar bağımlılığa ihtiyaç duyduğuna bağlı olarak eklemesi zorlaşabiliyor. Hatalarda da hemen hemen çoğu hata için Ubuntu, Arch, Fedora gibi yaygın kullanılan dağıtımlarda tonla konu ve çözüm var.

Deneysel kısmında da, neye göre deneysel? Yani kararlı sürümü yayınlanmış bir yazılım deneysel midir sence? Kararlı sürümlerde de buglar yaşanıyor tabii ki. Ama bu Windows'ta yok diyebileceğimiz bir şey değil ki.

Bence sunucu da çok iyi ve orada çok kullanıyorum ama günlük kullanımda bi' Windows kadar iyi değil yani. Uğraştığıma değmez açıkçası.
Hocam Linux'ta biz komut yazmıyoruz. Flatpak diye bir aplikasyon veya dağıtımlarda bulunan yazılım yöneticisinden istediğimiz her şeyi indirebiliyoruz. Ancak yapmamamızın sebebi terminalde tek komut girip her şeyi saniyesinde indirebilmemiz.

Ek: Windows 11

İyi de Flatpak çok alan kaplıyor, native programa göre yavaş, pencere döşemeleri de çok kötü oluyor.

Deneysel kısmı şöyle. Mesela oyun oynarken bir sürü proton sürümü deniyor. Bazen Firefox açılıyor ya da açılmıyor, Nvidia sürücü yükleyeceğiz, kernel yükseldi. Battı, çıktı oyunu gibi acaba boot olacak mı yoksa olmayacak mı? Bu gibi şeyler.

İyi de Flatpak çok alan kaplıyor, native programa göre yavaş, pencere döşemeleri de çok kötü oluyor.
Doğru. Bu arada Windows'taki .exe uzantısını indirmekte uzun sürüyor. Ayrıca Windows'un mağazası boş.

O sorunlar 5 sene evvel vardı ancak artık yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…