Arch Linux hakkında düşünceleriniz nedir?

Flatpak izolasyon yapıyor. Ondan programın çalışacağı bağımlılıkları içinde barındırıyor.
Onu biliyorum. Bu arada Fedora'da direkt komut yazarmış gibi programda indirilebiliyor. Steam'i indirirken iki seçenek vardı. "Fedora" yazan seçenek bayağı hızlıydı.

Doğru. Bu arada Windows'taki .exe uzantısını indirmekte uzun sürüyor. Ayrıca Windows'un mağazası boş.

O sorunlar 5 sene evvel vardı ancak artık yok.
Hocam Windows mağazası boş olsun ama bir kere flatpak, .exe portatifliğini ortadan kaldırmayı amaçlıyor bir nevi yani. Bir oyunun dizinin alıp Linux'ta da .exe'i çalıştırıyorsun, Windows 10'da da, Windows 11'de de.

O sorunlar madem 5 yıl evvel önceydi, niye geçen hafta Fedora'da yaşadım? .

Sorunu verin deneyeceğim.

@gen2 hocam anladım ki dünyadaki gerçek anlamdaki en iyi işletim sistemi GNU/Linux dağıtımları. Kolayca yedekeleme işlemi, çok az Ram, CPU, Disk kullanımı, ileri düzey özelleştirme, kontrolü kullanıcıya bırakma, izleyici barındırmama vs. çok iyi gerçekten.

Hele Windows 11 faciasından sonra iyice değerini anladım. En yakın zamanda ben de Linux'a geçeceğim inşallah.

Iyi zaten, Windows'un esamesi okunmaz.

Iyi zaten, Windows'un esamesi okunmaz.
Bir de firmalar şerefsizlik yapmasalar gerçekten süper olacak. GTA 5 Online oynanılabilirken. Şimdi bir güncelleme yüzünden sadece Single Player oynayabiliyoruz. Ve adamlar anti-hile'nin uyumlu olmasına rağmen uyumsuz diye yalan söylüyor.

Şu anda CachyOS + Gnome kullanıyorum. Tek sorunum 3. parti oyun indiremiyorum.

Ek: Secure Boot'u, AMD kullanıyorsanız "cpu ftpm" ayarını ve CSM'i kesinlikle kapatın. Bu ayarlar bende faremi kullanmama engel oluyordu. Aklınızda bulunsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…