Arch Linux neden bu kadar popüler?

Gentoo bayağı moderndir bir de onu dene bakalim.

Hocam, Gentoo daha çok profesyoneller için. Ben kendimi orta seviye bir kullanıcı olarak görüyorum. Arch sağ olsun Wiki takip etme yetim arttığı için çoğu problemi artık tek başıma giderebiliyorum fakat aşırı vakit harcamayı sevmiyorum. 1 sene sonra (Tıp bölümünü tutturucam) öğrenme maksadıyla kullanırım. Tavsiyeniz için teşekkürler bu arada. :)

Benim için birkaç yıldır Fedora en iyisi. Fakat şu an Arch Linux üzerinden yazıyorum, Arch da gerçekten güzelmiş. Ara sıra AUR deposu olmadan nasıl dayanmışım diyorum.
Linux denince akla özgürlük kavramı gelir, Arch bunu eksiksiz bir biçimde hissettiriyor.

Gentoo ve Arch dışında hangi dağıtımda istediğin paketi tek komutla kurabiliyorsun :D? Ben ne Fedora'da, ne Debian'da, ne de bunları taban alan dağıtımlarda istediğim yazılımları kuramadım, ya yok ya da çok uğraştırıcı. Ekran kartını adam akıllı çalıştıramadım (NVIDIA). Arch bana bunların hepsini sorunsuz sunabiliyor. Ne yani Arch kullanıyorum diye popüler kültür kölesi mi oldum :D? Sen diyorsan gurur duyuyorum kendimden açıkçası ;).
Hocam Arch'ta tek komutla kurulan paket örneği verebilir misin?

Forumda Linux kullanmayanlar bile Arch kur diyor sence neden. Tabikide sürü psikolojisi, kendini bir gruba ait hissetme çabası.

Güncel olarak Arch'ın ahım şahım bir farkı olduğunu düşünmüyorum.
AUR ve ARCH repoları süper bir şey.

Hocam, Arch modern bir dağıtım değil. Bunu kastediyorum aslında.
Arch'ın kendisi native hali belki zor olabilir ama modernlik aslında masaüstü ortamıyla da alakalı bir şeydir. Bu nedenle Gnome 48 aşırı modern.

Herhangi bir program :D? Google Chrome vs.
Tamamen doğru değil. Ona bakarsanız Arch'a VirtualBox kurmak da tek tıkla olmuyor. Önce yay kuracaksın sonra bir sürü kod girip öyle kuracaksın. Ubuntu'da öyle değil. sudo apt install virtualbox yazdın mı direk kuruyor mesela. VLC, Firefox gibi programlar da APT'de tek komutla kurulabiliyor. sudo apt install vlc yazdın mı kuruyor.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt