Alışınca gayet rahat ve kolay bana kalırsa. Tek tuşla uygulama açma, tek tuşla sekme değiştirme ve mouse ihtiyacını neredeyse ortadan kaldırması en iyi artılardından. Hem eğer iyi configüre edilebilirse görüntü olarak da normal DE'lere kıyasla daha güzel görünüyor.
Biraz kullanılsa aslında WM'ler de fena değil, insanlar demek ki flexibility seviyorlar, ama DE'lerin uygulama entegrasyonuna hiçbir şey yaklaşamıyor.

NetworkManager appletleri, bluetooth kontrolü, ses kaynaklarının kontrolü, KDE Connect, tarayıcı entegrasyonları vs. derken tam bir bilgisayardan beklediğin o kolay kullanıma erişiyorsun. Dosya yöneticisinden doğrudan o dizinden uçbirimi başlatmak çok basit ancak çok rahatlık veren bir şey. WM'de bu tarz küçük detaylara erişmek zor olabiliyor.

Her zaman makine dairesinde olmak sinir eder bir yerden sonra. Ben entegrasyon arıyor ve istiyorum. Ama hiçbiri kötü değil Windows'un reklam dolu barıyla karşılaştırılırsa.

Pencere yöneticisi kullanmayı biliyorsanız pencere yöneticisi kurun. Sway güzeldir, i3 konfigürasyon dosyanız varsa Sway için kullanabiliyorsunuz.

Masaüstü ortamı olarak GNOME tavsiye ederim. Gereksiz şeyler yüklenebiliyor, şu komutla sade bir GNOME kurulumu yapabilirsiniz:

[CODE lang="bash" title="Sade GNOME"]sudo pacman -S eog evince file-roller gnome-backgrounds gnome-characters gnome-color-manager tilix gnome-control-center gnome-disk-utility gnome-menus gnome-session gnome-settings-daemon gnome-shell gnome-shell-extensions gnome-text-editor gnome-tweaks gvfs gvfs-afc gvfs-mtp nautilus xdg-desktop-portal xdg-desktop-portal-gnome xdg-user-dirs xdg-utils[/CODE]

[CODE lang="bash" title="Fontlar"]sudo pacman -S gnu-free-fonts noto-fonts noto-fonts-emoji noto-fonts-cjk ttf-font-awesome ttf-jetbrains-mono-nerd ttf-nerd-fonts-symbols-mono ttf-nerd-fonts-symbols-common ttf-roboto awesome-terminal-fonts ttf-font-awesome otf-font-awesome[/CODE]

Cevaplarınız için sağolun arkadaşlar, bir sorum daha olacak.
  • xorg ve xorg-xinit paketlerini kurdum.
  • Sonrasında plasma, kde-applications ve packagekit-qt6 paketlerini kurdum.
Ve SDDM'de iki tane seçenek gözüküyor: Plasma (X11) ve Plasma (Wayland). Ve Wayland'i seçtiğim zaman normal bir şekilde çalışıyor, yani anladığım kadarıyla Plasma paketinin bağımlılıklarında Wayland de bulunuyor ve ben Plasma'yı kurunca Wayland de kuruldu. Peki ben şimdi sadece hyprland paketini kurduğum zaman, SDDM'den Hyprland seçersem Wayland ile mi çalışır?

Cevaplarınız için sağolun arkadaşlar, bir sorum daha olacak.
  • xorg ve xorg-xinit paketlerini kurdum.
  • Sonrasında plasma, kde-applications ve packagekit-qt6 paketlerini kurdum.
Ve SDDM'de iki tane seçenek gözüküyor: Plasma (X11) ve Plasma (Wayland). Ve Wayland'i seçtiğim zaman normal bir şekilde çalışıyor, yani anladığım kadarıyla Plasma paketinin bağımlılıklarında Wayland de bulunuyor ve ben Plasma'yı kurunca Wayland de kuruldu. Peki ben şimdi sadece hyprland paketini kurduğum zaman, SDDM'den Hyprland seçersem Wayland ile mi çalışır?
Wayland ve Xorg, farklı yapılara sahiptir. X kullanan masaüstü ortamları ortak sunucu olan X sunucusunu kullanır. Ayrıca gölge efektlerini sağlayan dizgileyici vardır. Dizgileyici ayrıca veya masaüstü ortamının sağladığı dizgileyici seçilebilir.

Wayland'da sunucu yoktur, Wayland sadece protokolü sağlar ki geliştiriciler Wayland kuralları çerçevesinde sunucularını geliştirmek zorundadır. Wayland Dizgileyicisi terimi bütün sunucu, compositor ve masaüstü ortamını kapsar.

Xorg destekli bir masaüstü ortamı kurduğunuzda X için gerekli olan şeyler de iner. Hyprland gibi Wayland dizgileyicilerinde bu paketle beraber sunulur. Hala birçok program ve masaüstü ortamı X üzerine inşa edildiği için alakasız paketler bile X sunucusu gereksinimi isteyebilir.