Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
9
Yakın zamanda Arch Linux ve Windows 10 dualboot yapacağım. GRUB ile en son dualboot yapmaya çalıştığımda Windows 10'u algılamamıştı (os-prober yüklü olmasına rağmen). Ancak systemd-boot'un dualboot özelliği var mı onu bile bilmiyorum, ki olduğunu düşünüyorum. Çünkü klasörün ismi "entries". Ancak nasıl yapacağımı bilmiyorum. Hangi bootloader'ı kullanmalıyım? Ayrıca nasıl yapacağımla ilgili kaynak varsa atabilir misiniz, ben bulamadım da. Daha çok GRUB ile var. Normal kurulumu biliyorum ama dualboot kurmaya çalıştığımda hiç başarılı sonuç alamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam direkt grub-customizer ile yapın sıralamayı ben öyle yapmıştım.

Arkadaşlar, hayırlı olsun. Sorunum çözüldü. İlk öncelikle os-prober yükleyip archiso chroottan grub-mkconfig yaptığımda algılamadı. Normal devam ettim kuruluma. Ardından PC'mi yeniden başlattım ve Arch Linux'a giriş yaptım. Ardından şu komutu girdim:

Bash:
sudo LC_ALL=C /bin/bash -c "grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg"

Ardından şu çıktıyı aldım:

1705872394031.webp

Ve başarılı bir şekilde manuel olarak Arch ile Windows 10'u dualboot kurmuş oldum.
Bu araç nedense ben de hiç çalışmadı o yüzden hiç denemeye bile kalkmadım sonraki kurulumlarımda.

Arch üzerinde hiçbir zaman os-prober aracını kullanmadım. /etc/grub.d/40_custom'a kendiniz ekleyin hocam sorun yaşarsanız.
Kod:
menuentry 'Windows 17' --class windows --class os {
    search --fs-uuid --no-floppy --set=root 1412-D1D1
    chainloader (${root})/EFI/Microsoft/Boot/bootmgfw.efi
}
blkid aracı ile Windows Boot Loader bölümünün UUID'sini alıp ekleyin örnek veriyorum 1412-D1D1 olur siz de farklı olacak bu.

Hocam peki bu kodu 40_custom yerine direk grub.cfg'ye yapıştırsak olmaz mı?

Windows 10'un en altta gözükmesini istemiyorum.

@29 konuya bakıyorsunuz madem soruma cevap verirseniz çok sevinirim :)

Son düzenleme:
Hocam peki bu kodu 40_custom yerine direk grub.cfg'ye yapıştırsak olmaz mı?

Windows 10'un en altta gözükmesini istemiyorum.

@29 konuya bakıyorsunuz madem soruma cevap verirseniz çok sevinirim :)
Hocam sıralama mevzusuna daha önce karışmadım ve genel olarak grub cfgden os proberı açarak yaparım. Bunu da yaptım ama elleşmedim :D

rEFInd falan kullanın boğuşmayın grubla.

Hocam direkt grub-customizer ile yapın sıralamayı ben öyle yapmıştım.

Arkadaşlar, hayırlı olsun. Sorunum çözüldü. İlk öncelikle os-prober yükleyip archiso chroottan grub-mkconfig yaptığımda algılamadı. Normal devam ettim kuruluma. Ardından PC'mi yeniden başlattım ve Arch Linux'a giriş yaptım. Ardından şu komutu girdim:

Bash:
sudo LC_ALL=C /bin/bash -c "grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg"

Ardından şu çıktıyı aldım:

1705872394031.webp

Ve başarılı bir şekilde manuel olarak Arch ile Windows 10'u dualboot kurmuş oldum.

Son düzenleme:
Çözüm