serdar

Yetkin
Makaleler
1
Merhaba sosyal kullanıcıları, Arch Linux Wi-Fi olmadan kurulabiliyor mu, birkaç yol denedim ama her defasında hata aldım. ISO dosyasını indirme, ISO dosyasını USB belleğe yazdırma, BIOS kurulum kısımlarında sorun yaşamıyorum. Sorunu internet bağlantısı kısımında yaşıyorum. Maalesef kablolu interneti şu an kullanamıyorum, bu yüzden Wi-Fi ile kurmam gerek.

Wi-Fi ile kurulum mümkün mü? Eğer hayır ise Arch tabanlı ve kablolu internet zorunluluğu olmayan bir dağıtım önerebilir misiniz?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Elinizde 'Core' paketleri olmadan pek mümkün değil. Yapısı gereği Arch Linux'ta minimal kurulum adına tüm paket yönetimi kullanıcıya bırakılmış durumda. Fakat offline kurulumu olan Arch based dağıtımlar kullanabilirsiniz. EndeavourOS, Manjaro gibi. Gerçi o dağıtımlar da ön kurulu bir sürü paket var ve Arch Linux'un minimalistliğinden pek bir şey kalmıyor.

Fakat offline kurulumu olan Arch based dağıtımlar kullanabilirsiniz. EndeavourOS, Manjaro gibi. Gerçi o dağıtımlar da ön kurulu bir sürü paket var ve Arch Linux'un minimalistliğinden pek bir şey kalmıyor.
Siz olsanız hangi Arch tabanlı dağıtımı tercih ederdiniz? Arch Linux yerine hangi dağıtımı tercih ederdiniz?

Siz olsanız hangi Arch tabanlı dağıtımı tercih ederdiniz? Arch Linux yerine hangi dağıtımı tercih ederdiniz?
EndeavourOS. Manjaro bugdan geçilmeyen dağıtım. Diğer seçenek vanillaya en yakın, Calamares kurucusu var, böylece istediğin paketleri kurabiliyorsun(offlineda olmaz muhtemelen). Bir de sadece KDE Plasma kurabilirsin offline ile. Diğer masaütü ortamları internet gerektiriyor.