Detaylar
Kim cevapladı?Aykut551
Yetkin
- Makaleler
- 1
Öncelikle hoş geldiniz büyülü bu dünyaya.
Kernel'lerde genel olarak sürücüler bulunur fakat sahipli dediğimiz sürücüler veya üretinin çıkarmadığı sürücüler ayrı paketler olarak indirilmesi gerekir.
@linux hocamın dediği gibi
broadcom-wl-dkms paketini kurarsanız sonrun çözülecektir fakat dkms kullanımıyorsanız broadcom-wl paketini kurmalısınız.Yeni başladığınız için bir aur yardımcınız olmadğını varsayıyorum bu yüzden
sudo pacman -S kullanmanız iyi olur.AUR yardımcısı ise olarak yay öneririm.
Boadcom için daha detaylı bir rehber isterseniz genel linux ve Arch için en iyi wiki olan Arch wikiye bakınız.
Arch Wiki:Broadcom wireless - ArchWiki
Maalesef Arch kullanacaksanız o wiki okunucak 
Ayrıca eğer dkms paketini yüklemek isterseniz kullandığınız kernelin headers halini kurmanız gerekir.
Linux kernel için paket adı:
linux-headers (kurmanız zorunlu)Linux-zen:
linux-zen-headersKurmak için paket yöneticisini kullanın.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 24
Arch'ta@linux hocamın dediği gibibroadcom-wl-dkmspaketini kurarsanız sonrun çözülecektir fakat dkms kullanımıyorsanızbroadcom-wlpaketini kurmalısınız.
linux disinda diger kernel paketleri (LTS, Zen vs.) sadece DKMS ile kurulum yapar.
Aykut551
Yetkin
- Makaleler
- 1
Headers eksikse dkms çalışmaz hocam NVIDIA sayesince tecrübe ettim.Arch'talinuxdisinda diger kernel paketleri (LTS, Zen vs.) sadece DKMS ile kurulum yapar.
(Linux-zen kullanıyordum)
Hu tao
Yetkin
Hocam neredeyse 1 yıldır Arch kullanıyorum asıl anlamadığım durum hep zen kernel de ilk defa Wi-Fi olmaması normalde Arch + zen de Wi-Fi olurdu verdiğiniz kodları deneyeceğim hocam.Öncelikle hoş geldiniz büyülü bu dünyaya.
Kernel'lerde genel olarak sürücüler bulunur fakat sahipli dediğimiz sürücüler veya üretinin çıkarmadığı sürücüler ayrı paketler olarak indirilmesi gerekir.
@linux hocamın dediği gibibroadcom-wl-dkmspaketini kurarsanız sonrun çözülecektir fakat dkms kullanımıyorsanızbroadcom-wlpaketini kurmalısınız.
Yeni başladığınız için bir aur yardımcınız olmadğını varsayıyorum bu yüzdensudo pacman -Skullanmanız iyi olur.
AUR yardımcısı ise olarak yay öneririm.
Boadcom için daha detaylı bir rehber isterseniz genel Linux ve Arch için en iyi wiki olan Arch wikiye bakınız.
Arch Wiki:Broadcom wireless - ArchWiki
Maalesef Arch kullanacaksanız o wiki okunucak
Ayrıca eğer dkms paketini yüklemek isterseniz kullandığınız kernelin headers halini kurmanız gerekir.
Linux Kernel için paket adı:linux-headers(kurmanız zorunlu)
Linux-zen:linux-zen-headers
Kurmak için paket yöneticisini kullanın.
Aykut551
Yetkin
- Makaleler
- 1
Networkmanager kurdunuz mu?Hocam neredeyse 1 yıldır Arch kullanıyorum asıl anlamadığım durum hep zen kernel de ilk defa Wi-Fi olmaması normalde Arch + zen de Wi-Fi olurdu verdiğiniz kodları deneyeceğim hocam.
Hu tao
Yetkin
Kurulu hocam sytemctl ile başlattım ama şu anda (telefon ile kablolu bağlı) bir şey indiriyorum indirince restart atacağım olmaz ise mesaj atarım hocam.
İşe yaramadı
Son düzenleme: