Bu arada zararlı paket sayısı an itibarıyla tam 1740'a ulaştı. Ben de hemen sistemimi kontrol ettim, ben bu durumdan etkilenmemişim neyse ki:

1781369159403.webp

Eğer Arch Linux veya türevlerini kullanıyorsanız bir an önce sisteminizde kontrol yapmanızı tavsiye ediyorum. Ayrıca şu durumda kesinlikle AUR'dan paket yüklerken iki kere düşünün derim. Onun yerine AppImage veya Flatpak kullanmanızı öneriyorum.

Bu arada zararlı paket sayısı an itibarıyla tam 1740'a ulaştı. Ben de hemen sistemimi kontrol ettim, ben bu durumdan etkilenmemişim neyse ki:

Eki Görüntüle 256929

Eğer Arch Linux veya türevlerini kullanıyorsanız bir an önce sisteminizde kontrol yapmanızı tavsiye ediyorum. Ayrıca şu durumda kesinlikle AUR'dan paket yüklerken iki kere düşünün derim. Onun yerine AppImage veya flatpak kullanmanızı öneriyorum.

Nasıl kontrol ediyoruz hocam böyle.

Nasıl kontrol ediyoruz hocam böyle.
Bunun için özel bir script geliştirildi, GitHub reposu burada:

Repoyu ister git clone ile ister doğrudan ZIP indirerek sisteme çektikten sonra önce chmod +x aur_check-v2.sh, sonra ise bash ./aur_check-v2.sh --refresh --full komutlarını girerek sisteminizi kontrol edebilirsiniz.

Eğer bende çıkan RESULT: CLEAN - No indicators found. sonucu çıkmıyorsa o zaman acilen harekete geçmelisiniz.