Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Deb dosyaları Debian ve Debian tabanlı sistemlerde iniyor diye biliyorum. Hiç zorlamayın bence, ben zorladığımda sistemi çökertmiştim :D Direkt Flatpak kurup Steam'i kursanız olmaz mı? Flatpak Arch'ın depolarına göre daha katı oluyor. https://flathub.org/setup/Arch
Deb dosyaları Debian ve Debian tabanlı sistemlerde iniyor diye biliyorum.
Arch Linux'a da bir şekilde kurulur, biraz araştırdığım kadarıyla belli başları yolları var mış ve açıkçası hiç denemedim. Hep AUR veya
Chaotic-AUR repolarını kullandım. Zira Spotify'ı AUR üzerinden edinirken deb paketi indirip kuruyor.

1752572954076.webp

Arch Linux'a da bir şekilde kurulur, biraz araştırdığım kadarıyla belli başları yolları var mış ve açıkçası hiç denemedim. Hep AUR veya
Chaotic-AUR repolarını kullandım. Zira Spotify'ı AUR üzerinden edinirken deb paketi indirip kuruyor.
Mesajın devamını okumanızı öneririm hocam :) Tabiki kurulur, Reddit'te kurmaya çalışıp başaranlar var ancak sistemi darmaduman etme ihtimaliniz çok yüksek.

@Koneko Toujou, yeniden başlatmayı deneyin hocam.

Mesajın devamını okumanızı öneririm hocam :) Tabiki kurulur, Reddit'te kurmaya çalışıp başaranlar var ancak sistemi darmaduman etme ihtimaliniz çok yüksek.
Farkındayım okuyarak yazdım zaten.

Konu sahibine de önerim diğer birkaç arkadaşın dediği gibi Steam'i Arch'ın kendi multilib deposundan edinmesi. İlla deb paketi ile kurmak istiyorsa Debian tabanlı bir dağıtım kullansın.

Flatpak'tan çok varsa dağıtım paketlerinin kurulması daha iyi oluyor performans ve uyumluluk açısından. Arch Linux'taki Steam paketine güvenmiyorsanız bu paketi oluşturan PKGBUILD dosyasını kullanarak paketi kendiniz de oluşturabilirsiniz. Paketin içine tek tek ne koyulduğu PKGBUILD dosyasının içinde var, inceleyebilirsiniz. Paketi oluşturabilmek için base-devel paketi de gerekebilir. Bu komutları girdikten sonra o klasörde pkg.tar uzantılı bir dosya oluşuyor. Bunu pacman -U komutuyla kurabilirsiniz.

Bash:
git clone https://gitlab.archlinux.org/archlinux/packaging/packages/steam
cd steam
makepkg -s