Geraltın kılıcı Üstün Katılım 2 Haziran 2024 Mesajlar 6.510 Çözümler 19 Beğeniler 3.754 Yer Cintra 3 Eylül 2024 #1 Klavyemi kurulumda TR olarak girdim ve calistirdim ancak sisteme gectigimde klavye US tarzi. Bunu nasıl degistirecegim?
Klavyemi kurulumda TR olarak girdim ve calistirdim ancak sisteme gectigimde klavye US tarzi. Bunu nasıl degistirecegim?
Çözüm Geraltın kılıcı 3 Eylül 2024 AMG GOAT dedi: Şunu bir dene. "sudo loadkeys trq". Genişletmek için tıkla... ///\\\[[[]]]] Olmadi 001 dedi: Layout Genişletmek için tıkla... B,yle bir sey yok @Cruslan hocam sorunu çözdü. setxkbmap tr bu komutu girerek sistemde klavyeyi tr-q yapabilirsiniz.
AMG GOAT dedi: Şunu bir dene. "sudo loadkeys trq". Genişletmek için tıkla... ///\\\[[[]]]] Olmadi 001 dedi: Layout Genişletmek için tıkla... B,yle bir sey yok @Cruslan hocam sorunu çözdü. setxkbmap tr bu komutu girerek sistemde klavyeyi tr-q yapabilirsiniz.
0 001 Bilgin Açılış Hamlesi İlk 1.000! Katılım 21 Aralık 2023 Mesajlar 1.974 Makaleler 24 Çözümler 55 Beğeniler 2.601 3 Eylül 2024 #2 Geraltın kılıcı dedi: Klavyemi kurulumda TR olarak girdim ve calistirdim ancak sisteme gectigimde klavye US tarzi. Bunu nasıl degistirecegim? Genişletmek için tıkla... Hangi masaüstü ortamı? TTY ekranında da oluyorsa /etc/vconsole.conf dosyasında doğru ayarlama yapmamışsınızdır. Artı 0 Eksi
Geraltın kılıcı dedi: Klavyemi kurulumda TR olarak girdim ve calistirdim ancak sisteme gectigimde klavye US tarzi. Bunu nasıl degistirecegim? Genişletmek için tıkla... Hangi masaüstü ortamı? TTY ekranında da oluyorsa /etc/vconsole.conf dosyasında doğru ayarlama yapmamışsınızdır.
KS KS Geraltın kılıcı Üstün Katılım 2 Haziran 2024 Mesajlar 6.510 Çözümler 19 Beğeniler 3.754 Yer Cintra 3 Eylül 2024 #3 001 dedi: Hangi masaüstü ortamı? TTY ekranında da oluyorsa /etc/vconsole.conf dosyasında doğru ayarlama yapmamışsınızdır. Genişletmek için tıkla... KDE kurdum hocam sudo: /etc/vconsole.conf: komut bulunamadı Artı 0 Eksi
001 dedi: Hangi masaüstü ortamı? TTY ekranında da oluyorsa /etc/vconsole.conf dosyasında doğru ayarlama yapmamışsınızdır. Genişletmek için tıkla... KDE kurdum hocam sudo: /etc/vconsole.conf: komut bulunamadı
AMG GOAT Üstün İlk 1.000! Katılım 17 Aralık 2023 Mesajlar 7.346 Makaleler 2 Çözümler 34 Beğeniler 6.355 Yer Denizli 3 Eylül 2024 #4 Geraltın kılıcı dedi: KDE kurdum hocam sudo: /etc/vconsole.conf: komut bulunamadı Genişletmek için tıkla... Şunu bir dene. "sudo loadkeys trq". Artı 0 Eksi
Geraltın kılıcı dedi: KDE kurdum hocam sudo: /etc/vconsole.conf: komut bulunamadı Genişletmek için tıkla... Şunu bir dene. "sudo loadkeys trq".
0 001 Bilgin Açılış Hamlesi İlk 1.000! Katılım 21 Aralık 2023 Mesajlar 1.974 Makaleler 24 Çözümler 55 Beğeniler 2.601 3 Eylül 2024 #5 Geraltın kılıcı dedi: KDE kurdum hocam Genişletmek için tıkla... Sistem ayarları > Klavye > Layout > Ekle kısmından Türkçe ekleyin ve üste alın. İngilizce klavyeye gerek duymuyorsanız İngilizce klavye düzenini kaldırın o listeden. Artı 0 Eksi
Geraltın kılıcı dedi: KDE kurdum hocam Genişletmek için tıkla... Sistem ayarları > Klavye > Layout > Ekle kısmından Türkçe ekleyin ve üste alın. İngilizce klavyeye gerek duymuyorsanız İngilizce klavye düzenini kaldırın o listeden.
KS KS Geraltın kılıcı Üstün Katılım 2 Haziran 2024 Mesajlar 6.510 Çözümler 19 Beğeniler 3.754 Yer Cintra 3 Eylül 2024 #6 AMG GOAT dedi: Şunu bir dene. "sudo loadkeys trq". Genişletmek için tıkla... ///\\\[[[]]]] Olmadi 001 dedi: Layout Genişletmek için tıkla... B,yle bir sey yok @Cruslan hocam sorunu çözdü. setxkbmap tr bu komutu girerek sistemde klavyeyi tr-q yapabilirsiniz. Artı 0 Eksi Çözüm
AMG GOAT dedi: Şunu bir dene. "sudo loadkeys trq". Genişletmek için tıkla... ///\\\[[[]]]] Olmadi 001 dedi: Layout Genişletmek için tıkla... B,yle bir sey yok @Cruslan hocam sorunu çözdü. setxkbmap tr bu komutu girerek sistemde klavyeyi tr-q yapabilirsiniz.
AMG GOAT Üstün İlk 1.000! Katılım 17 Aralık 2023 Mesajlar 7.346 Makaleler 2 Çözümler 34 Beğeniler 6.355 Yer Denizli 3 Eylül 2024 #7 Geraltın kılıcı dedi: ///\\\[[[]]]] Olmadi B,yle bir sey yok Genişletmek için tıkla... Sistem ayarlarına gir, Orada klavye diye bir menü var, Oradan yerleşimlere bas. Oradan Türkçe Q klavye'yi ve İngilizce klavye'yi ekle. Artı 0 Eksi
Geraltın kılıcı dedi: ///\\\[[[]]]] Olmadi B,yle bir sey yok Genişletmek için tıkla... Sistem ayarlarına gir, Orada klavye diye bir menü var, Oradan yerleşimlere bas. Oradan Türkçe Q klavye'yi ve İngilizce klavye'yi ekle.
0 001 Bilgin Açılış Hamlesi İlk 1.000! Katılım 21 Aralık 2023 Mesajlar 1.974 Makaleler 24 Çözümler 55 Beğeniler 2.601 3 Eylül 2024 #8 Geraltın kılıcı dedi: @Cruslan hocam sorunu çözdü. setxkbmap tr bu komutu girerek sistemde klavyeyi tr-q yapabilirsiniz. Genişletmek için tıkla... Xwayland uygulamalarında işe yarar sadece. Wayland sistemde yine ingilizce kalır. Artı 0 Eksi
Geraltın kılıcı dedi: @Cruslan hocam sorunu çözdü. setxkbmap tr bu komutu girerek sistemde klavyeyi tr-q yapabilirsiniz. Genişletmek için tıkla... Xwayland uygulamalarında işe yarar sadece. Wayland sistemde yine ingilizce kalır.
KS KS Geraltın kılıcı Üstün Katılım 2 Haziran 2024 Mesajlar 6.510 Çözümler 19 Beğeniler 3.754 Yer Cintra 3 Eylül 2024 #9 AMG GOAT dedi: Şunu bir dene. "sudo loadkeys trq". Genişletmek için tıkla... Archlinux'u kurarken bu komutuda yazdığım için çalışır diye düşündüm. Ancak terminalden çıktıktan sonra çalışmadı. 001 dedi: Xwayland uygulamalarında işe yarar sadece. Wayland sistemde yine ingilizce kalır. Genişletmek için tıkla... Wayland kullanmıyorum. Artı 0 Eksi
AMG GOAT dedi: Şunu bir dene. "sudo loadkeys trq". Genişletmek için tıkla... Archlinux'u kurarken bu komutuda yazdığım için çalışır diye düşündüm. Ancak terminalden çıktıktan sonra çalışmadı. 001 dedi: Xwayland uygulamalarında işe yarar sadece. Wayland sistemde yine ingilizce kalır. Genişletmek için tıkla... Wayland kullanmıyorum.
tear Üstün Katılım 31 Ocak 2024 Mesajlar 2.486 Makaleler 34 Çözümler 31 Beğeniler 3.200 3 Eylül 2024 #10 Geraltın kılıcı dedi: ///\\\[[[]]]] Olmadi B,yle bir sey yok @Cruslan hocam sorunu çözdü. setxkbmap tr bu komutu girerek sistemde klavyeyi tr-q yapabilirsiniz. Genişletmek için tıkla... Sorunu çözen kişiyi çözüldü olarak işaretlersen daha iyi olur. Arkadaş yazmamış buraya benim hatam. Artı 0 Eksi
Geraltın kılıcı dedi: ///\\\[[[]]]] Olmadi B,yle bir sey yok @Cruslan hocam sorunu çözdü. setxkbmap tr bu komutu girerek sistemde klavyeyi tr-q yapabilirsiniz. Genişletmek için tıkla... Sorunu çözen kişiyi çözüldü olarak işaretlersen daha iyi olur. Arkadaş yazmamış buraya benim hatam.