Geraltın kılıcı
Üstün
Klavyemi kurulumda TR olarak girdim ve calistirdim ancak sisteme gectigimde klavye US tarzi. Bunu nasıl degistirecegim?
///\\\[[[]]]]
B,yle bir sey yok
setxkbmap tr bu komutu girerek sistemde klavyeyi tr-q yapabilirsiniz.Hangi masaüstü ortamı? TTY ekranında da oluyorsaKlavyemi kurulumda TR olarak girdim ve calistirdim ancak sisteme gectigimde klavye US tarzi. Bunu nasıl degistirecegim?
/etc/vconsole.conf dosyasında doğru ayarlama yapmamışsınızdır.KDE kurdum hocamHangi masaüstü ortamı? TTY ekranında da oluyorsa/etc/vconsole.confdosyasında doğru ayarlama yapmamışsınızdır.
sudo: /etc/vconsole.conf: komut bulunamadıŞunu bir dene. "sudo loadkeys trq".KDE kurdum hocam
sudo: /etc/vconsole.conf: komut bulunamadı
Sistem ayarları > Klavye > Layout > Ekle kısmından Türkçe ekleyin ve üste alın. İngilizce klavyeye gerek duymuyorsanız İngilizce klavye düzenini kaldırın o listeden.
///\\\[[[]]]]
B,yle bir sey yok
setxkbmap tr bu komutu girerek sistemde klavyeyi tr-q yapabilirsiniz.Sistem ayarlarına gir, Orada klavye diye bir menü var, Oradan yerleşimlere bas. Oradan Türkçe Q klavye'yi ve İngilizce klavye'yi ekle.
Xwayland uygulamalarında işe yarar sadece. Wayland sistemde yine ingilizce kalır.@Cruslan hocam sorunu çözdü.setxkbmap trbu komutu girerek sistemde klavyeyi tr-q yapabilirsiniz.
Archlinux'u kurarken bu komutuda yazdığım için çalışır diye düşündüm. Ancak terminalden çıktıktan sonra çalışmadı.
Wayland kullanmıyorum.Xwayland uygulamalarında işe yarar sadece. Wayland sistemde yine ingilizce kalır.
Sorunu çözen kişiyi çözüldü olarak işaretlersen daha iyi olur.///\\\[[[]]]]
Olmadi
B,yle bir sey yok
@Cruslan hocam sorunu çözdü.setxkbmap trbu komutu girerek sistemde klavyeyi tr-q yapabilirsiniz.