furkansama 5

Gelişen
Arkadaşlar merhaba. Arctic Liquid Freezer III 360 sıvı soğutma kullanıyorum. Diğer tüm fanları ayarladım ve sessiz çalışıyor; ancak sıvı soğutmanın fanları bir türlü ayarlanmıyor. Fanların RPM değerini düşürdüm; hem BIOS üzerinden hem Armoury Crate yazılımı üzerinden ayarladım, ancak fan hızı düşmüyor. Sürekli yüksek çalışıyor. Sebebi nedir? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba. Arctic Liquid Freezer III 360 sıvı soğutma kullanıyorum. Diğer tüm fanları ayarladım ve sessiz çalışıyor; ancak sıvı soğutmanın fanları bir türlü ayarlanmıyor. Fanların RPM değerini düşürdüm; hem BIOS üzerinden hem Armoury Crate yazılımı üzerinden ayarladım, ancak fan hızı düşmüyor. Sürekli yüksek çalışıyor. Sebebi nedir? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Benim bildiğim pompa ile senkronizeler ve minimum RPM altına düşmüyorlar. Fanları ayrı bağlarsanız istediğinizi elde edersiniz.

Benim bildiğim pompa ile senkronizeler ve minimum RPM altına düşmüyorlar. Fanları ayrı bağlarsanız istediğinizi elde edersiniz.

Hocam şöyle ki gelen fanlar birbirine bağlantılı bir şekilde geldi. Ben direkt bağlantı kablosunu anakarta taktım ama bir türlü ayarlanmıyor. Güç bağlantısını yanlış yapmış olsaydım hiç çalışmazdı diye düşünüyorum.

Hocam şöyle ki gelen fanlar birbirine bağlantılı bir şekilde geldi. Ben direkt bağlantı kablosunu anakarta taktım ama bir türlü ayarlanmıyor. Güç bağlantısını yanlış yapmış olsaydım hiç çalışmazdı diye düşünüyorum.
Hayır, yanlış yaptınız demiyorum zaten. Tek bir kablo pompanın olduğu yerden çıkıyor. Siz bunu %99 pump'a bağladınız. Pump kısmı %100 çalışır, ne yaparsanız yapın düşmez. Ya CPU kısmına bağlayın ya da fanlardan ayrı olarak Pumpta kalsın fanları cpu kısmına taşıyın. Böylelikle sessizleşir. LF II 420'de aynı sorunu yaşıyordum ve çözümü öyle buldum ben.

Anakartın modelini belirtir misin?
Asus Prime B850M-K

Hayır, yanlış yaptınız demiyorum zaten. Tek bir kablo pompanın olduğu yerden çıkıyor. Siz bunu %99 Pump'a bağladınız. Pump kısmı %100 çalışır, ne yaparsanız yapın düşmez. Ya CPU kısmına bağlayın ya da fanlardan ayrı olarak pumpta kalsın fanları CPU kısmına taşıyın. Böylelikle sessizleşir. Lf II 420'de aynı sorunu yaşıyordum ve çözümü öyle buldum ben.

Hocam birazdan deneyeceğim.

B850M-K da pump soketi mi varmış :) BIOS'u güncelleyip, BIOS üzerinden PWM moduna alın, yani bağlı olduğu soketi PWM moduna almalısın. Şemadan işaretlediğim soketleri kontrol edin, BIOS'tan o soketi ayarlarsınız. Q fan kısmına da göz atın.

Pompa CPU_FAN soketinde mi? CHA_FAN üzerinde mi? Nerede takılı? @furkansama

Ekran görüntüsü 2026-08-19 211116.webp

Son düzenleme:
B850M-K da pump soketi mi varmış :) BIOS'u güncelleyip, BIOS üzerinden PWM moduna alın, yani bağlı olduğu soketi PWM moduna almalısın. Şemadan işaretlediğim soketleri kontrol edin, BIOS'tan o soketi ayarlarsınız. Q fan kısmına da göz atın.

Pompa CPU_FAN soketinde mi? CHA_FAN üzerinde mi? Nerede takılı? @furkansama

Eki Görüntüle 274620

Hocam pompa fanı neye takılı bilmiyorum. Soğutucu montajını yapamadığım için bilgisayarcıya götürdüm ve montajını ona yaptırdım. Kabloları kendisi taktı ama hangisini nereye taktı bilmiyorum.

BIOS üzerinden baktığımda CPU_FAN PWM modu seçiliydi.