2 seçenek sunulmuş; belki bilgisayarcı tek kablo olanı yapmış olabilir. @Lotus dediği gibi, yani.

1787169847197.webp

1787169891153.webp

Hocam tek kablo takmadı diğer kablolarda vardı. Pump kablosunu CPU_Fan’a takmış olabilir.

Lotus'un dediği anakart üzerindeki, pump soketine bağlanmış olabilir diyor. Kabloları kontrol edip, takip etmeli, kablo 3. sokete bağlandıysa, ikinci soketi PWM ayarına alırsa, bir işe yaramaz...

Hocam ama şöyle bir durum var. Fan hız ayarını yükseltiyorum ses de yükseliyor. Fan ayarını düşürüyorum ses de azalma olmuyor. Ben yarın kabloları tek tek bakıp kontrol edeyim. Duruma göre söküp öyle montajını yaparım.

Hocam tek kablo takmadı diğer kablolarda vardı. Pump kablosunu CPU_FAN'a takmış olabilir.

Hocam ama şöyle bir durum var. Fan hız ayarını yükseltiyorum ses de yükseliyor. Fan ayarını düşürüyorum ses de azalma olmuyor. Ben yarın kabloları tek tek bakıp kontrol edeyim. Duruma göre söküp öyle montajını yaparım.

Yanlışlık olduğunu sanmam, Arctic sesli çalışır. RPM değerleri Armoury Crate üzerinde gözüküyor, BIOS'tan daha garanti olur, yarın kontrol edin bakalım, ses için % 50 azalma garantisi veremeyiz tabii.

Yanlışlık olduğunu sanmam, Arctic sesli çalışır. RPM değerleri Armoury Crate üzerinde gözüküyor, BIOS'tan daha garanti olur, yarın kontrol edin bakalım, ses için % 50 azalma garantisi veremeyiz tabii.

Hocam 1500-2000 RPM dönüyor ancak aşırı fazla bir ses var. Pump kablosunu CPU fan soketine taktıysa onu çıkarıp yerine radiator yazılı soketi mi takmam gerekiyor?

Hocam 1500-2000 RPM dönüyor ancak aşırı fazla bir ses var. Pump kablosunu CPU fan soketine taktıysa onu çıkarıp yerine radiator yazılı soketi mi takmam gerekiyor?

Arctic öyle, 1400 devirden sonra sesli çalışır sen onu bir de 2200 devirde görmelisin 🙃 soket yerini değiştirmeye gerek yok, pompa devrine bakacağız.