Xbox 360E

Üstün
Merhabalar, bugün elime ARCTIC MX-7 macunu geçti. Test olarak modlu HD6970 (6950) ve GTX 1070 Ti üzerinden test edeceğiz. JumBum üzerinden kampanyalı şekilde 4 gr ve 6 mendil olacak şekilde 413 TL'ye aldım. Şimdi sonuçlara bakalım.

Uyarı: Mendiller acayip güzel kokuyor, koklamayın. Sonuçta alkollü.

Şöyle bir kutuda gelmekte kendisi.
12.webp

Şunu da söyleyeyim; kıvamı sert olduğu için firma X şeklinde sürmemizi ve spatula kullanmamızı söylüyor.
13.webp

Sonuçlara bakalım, ilk önce modlu HD6970 ile deneyelim. İlk yarım dakika olmadan 90 dereceleri vuruyor, normal. Çünkü fanları orijinal değil. 92 mm yerine 60-62 mm fanlar var.
Ekran Alıntısı1.webp

Uyguladıktan sonra değişimi, bu testte 5 dk boyunca test edildi.
Ekran Alıntısı2.webp

Not: Fan hızlarına bakmayın, normalde elledim hızlarını. Değişmeden önce fanlar hızlanamadan 90 dereceleri görüyordu. Hızlanmasını bekleseydim bilgisayar kapanırdı. Tekrardan söylüyorum; fanlar kendisine ait değil. Olmadığı için fullemek zorundayım.
Sonuçlara baktığımızda ciddi anlamda düşüş var.

Şimdi de GTX 1070 Ti'ye bakalım. Testler 5 dk arayla yapılmıştır. (GTX 1070 Ti Turbo, tek fanlı modeli.)
Eski hali;
14.webp

Uygulandıktan sonra;
15.webp

Size şöyle söyleyeyim; macun aşırı iyi, 400 TL'ye göre fazlasıyla sağlam performans gösteriyor. MX-4 ve MX-6 ile karşılaştırınca MX-7 sağlam fark atıyor. Laptopa da uyguladım, sıcaklıklar bayağı düştü MX-4'e kıyasla. Kıvamı sert olduğu için laptoplara uygun. Alın, tadını çıkarın, pişman olmazsınız.

İnceleme bu kadardı, okuduğunuz için teşekkürler.
Ekran Alıntısı3.webp

Son düzenleme:
Güzel inceleme, benim de merak ettiklerimi anlatmışsınız. Yine de eklemek istiyorum: Giriş segment üstü bir oyuncu laptopunuz varsa faz değişimli padler daha mantıklı.

Güzel inceleme, benim de merak ettiklerimi anlatmışsınız. Yine de eklemek istiyorum: Giriş segment üstü bir oyuncu laptopunuz varsa faz değişimli padler daha mantıklı.
Giriş seviyesi sayılmaz, termal padlere kıyasla ucuza aldım macunu. Laptop i7 13620H ve RTX 4050 var. Test ederken ekran kartı ısınmayı unuttu, 60 dereceleri üstü göremedi pek. Aynı şekilde işlemci de. Kıvamı sert olduğu için ve Arctic firması MX-7'nin pump-out sorunu çözdüğünü dile getiriyor. Korkulacak bir şey yok.

Bende aldım ama ben büyük bir fark göremedim. 9700X MX-6 ile kullanıyordum boşta 44 derece oluyordu MX-7 sürdüm 43 oldu.

C23 testinde de 1 derece fark devasa bir indirim olup MX-6 fiyatına gelirse iyi ama gidip benim gibi 745 TL vermeyin. Enayi olmayın
Eğer sağlam indirim yoksa MX-6 alıp geçin.

Bende aldım ama ben büyük bir fark göremedim. 9700X MX-6 ile kullanıyordum boşta 44 derece oluyordu MX-7 sürdüm 43 oldu.

C23 testinde de 1 derece fark devasa bir indirim olup MX-6 fiyatına gelirse iyi ama gidip benim gibi 745 TL vermeyin. Enayi olmayın
Eğer sağlam indirim yoksa MX-6 alıp geçin.
Doğrudur ama yanlış hatırlamıyorsam GTX 1070 Ti eski macun olarak MX-6 var. Karşılaştırma yapınca değer gibi, MX-7'nin kıvamı sert, doğru sürmek gerekiyor. Şahsen 600 yukarı vermezdim bu macuna.