C tarafı dediğin tam olarak ne onu anlamadım. Tuşun çalıştığını Serial ile doğruladın mı?
C dediğim C PIN'i ondan kablo çıkartıp gndye bağlıyorum zaten öyle olması gerek evet tuş çalışıyor.
C tarafı dediğin tam olarak ne onu anlamadım. Tuşun çalıştığını Serial ile doğruladın mı?
C pin'i diye adlandırılan bir pin duymadım açıkcası.C dediğim C PIN'i ondan kablo çıkartıp gndye bağlıyorum zaten öyle olması gerek evet tuş çalışıyor.
C pin'i diye adlandırılan bir pin duymadım açıkcası.
Eki Görüntüle 274985
Eki Görüntüle 274986hocam en solda C yazan common ortak pinmiş bende çok bilmediğimden C PIN'i diyorum.
He tuşun üstünde. Ortası com bacağı değil bu modelde bak modelin üstünde hafif silik bir şekilde C sol bacakta yazıyor. Bu tuşlarda üreticiye göre değişebiliyor.
Eki Görüntüle 274988
Ortadaki no PIN'i D2 oraya bağlı olacak gnd ise sol bacağa. Sonra PIN'i pull up yapacaksın istersen örnek kod atayım.
const int tus = 2;
void setup() {
pinMode(tus, INPUT_PULLUP);
Serial.begin(9600);
}
void loop() {
if (digitalRead(tus) == LOW) {
Serial.println("OOOOOOOOOOOOOOOOOO");
} else {
Serial.println("__________________");
}
}
teşekkür ederim hocamKod:const int tus = 2; void setup() { pinMode(tus, INPUT_PULLUP); Serial.begin(9600); } void loop() { if (digitalRead(tus) == LOW) { Serial.println("OOOOOOOOOOOOOOOOOO"); } else { Serial.println("__________________"); } }
2 yazan yeri hangi pine bağladıysan onunla değiş sonra Serial Monitor'e gir. Eğer çalışıyorsa ne yapmak istiyorsan ona göre koşul belirteceksin.
Kod:const int tus = 2; void setup() { pinMode(tus, INPUT_PULLUP); Serial.begin(9600); } void loop() { if (digitalRead(tus) == LOW) { Serial.println("OOOOOOOOOOOOOOOOOO"); } else { Serial.println("__________________"); } }
2 yazan yeri hangi pine bağladıysan onunla değiş sonra Serial Monitor'e gir. Eğer çalışıyorsa ne yapmak istiyorsan ona göre koşul belirteceksin.