C dediğim C PIN'i ondan kablo çıkartıp gndye bağlıyorum zaten öyle olması gerek evet tuş çalışıyor.
C pin'i diye adlandırılan bir pin duymadım açıkcası.
1787344933732.webp

Eki Görüntüle 274986hocam en solda C yazan common ortak pinmiş bende çok bilmediğimden C PIN'i diyorum.

He tuşun üstünde :D. Ortası com bacağı değil bu modelde bak modelin üstünde hafif silik bir şekilde C sol bacakta yazıyor. Bu tuşlarda üreticiye göre değişebiliyor.

1787345261593.webp

Ortadaki no PIN'i D2 oraya bağlı olacak gnd ise sol bacağa. Sonra PIN'i pull up yapacaksın istersen örnek kod atayım.

He tuşun üstünde :D. Ortası com bacağı değil bu modelde bak modelin üstünde hafif silik bir şekilde C sol bacakta yazıyor. Bu tuşlarda üreticiye göre değişebiliyor.

Eki Görüntüle 274988

Ortadaki no PIN'i D2 oraya bağlı olacak gnd ise sol bacağa. Sonra PIN'i pull up yapacaksın istersen örnek kod atayım.

Onu çözdüm hocam sıkıntı değil kod olur güzel olur.

Kod:
const int tus = 2;

void setup() {
 pinMode(tus, INPUT_PULLUP);
 Serial.begin(9600);
}

void loop() {
 if (digitalRead(tus) == LOW) {
 Serial.println("OOOOOOOOOOOOOOOOOO");
 } else {
 Serial.println("__________________");
 }
}

2 yazan yeri hangi pine bağladıysan onunla değiş sonra Serial Monitor'e gir. Eğer çalışıyorsa ne yapmak istiyorsan ona göre koşul belirteceksin.

Kod:
const int tus = 2;

void setup() {
 Serial.begin(9600);
}

void loop() {
 } else {
 }
}

2 yazan yeri hangi pine bağladıysan onunla değiş sonra Serial Monitor'e gir. Eğer çalışıyorsa ne yapmak istiyorsan ona göre koşul belirteceksin.
teşekkür ederim hocam

Kod:
const int tus = 2;

void setup() {
 Serial.begin(9600);
}

void loop() {
 } else {
 }
}

1787346885058.webp 1787346953948.webp

Hocam bak şimdi Arduino da dediğin gibi kodu girdim fakat ben buna önceden yazılım attığımdan xloaderda Arduino IDE programında bunu Bootloader'a sokup anca öyle test edilebiliyor şimdi bu joy. CPL ekranında çalışıyor tuş sorunsuz sıkıntısız fakat Arduino'da Serial kısmında hiçbir şey yok gelmiyor normalde gelmesi lazım diye biliyorum o soru işaretleride ben yazdım öyle oldu.

1787347153752.webp

Dosya Ekleri

• 1787347134804.webp
    1787347134804.webp
    2,1 KB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
Teşekkür ederim hocam.

Eki Görüntüle 274995Eki Görüntüle 274996

Hocam bak şimdi Arduino da dediğin gibi kodu girdim fakat ben buna önceden yazılım attığımdan xloaderda Arduino IDE programında bunu Bootloader'a sokup anca öyle test edilebiliyor şimdi bu joy. CPL ekranında çalışıyor tuş sorunsuz sıkıntısız fakat Arduino'da Serial kısmında hiçbir şey yok gelmiyor normalde gelmesi lazım diye biliyorum o soru işaretleride ben yazdım öyle oldu.

Eki Görüntüle 274998

Eğer Arduino bir uygulamaya falan bağlıysa Serial monitorden izleyemezsin çünkü com portu dolu ayrıca doğru baud değerinde olmalısın.