themahonee

Başarılı
Herkese merhaba,

Sistemimdeki anakartta ARGB header (çıkışı) bulunmuyor; yalnızca CPU FAN ve CHA FAN konnektörleri mevcut. Kasamın önündeki 3 adet ARGB fanın LED kabloları ile Thermalright ekran kartı destek aparatının ARGB kablosunu haricen aldığım Zoko marka ARGB huba bağladım.

Fanların güç alıp dönebilmesi için ön 3 fan ile egzoz fanın güç (PWM/DC) kablolarını çoklayıcı ile birleştirip anakarttaki CHA FAN soketine taktım. Zoko hub'ın güç beslemesini ise PSU'dan gelen SATA kablosuna bağladım.

Sorunum şu: ARGB ışıkları belirlediğim modun dışına çıkıp belli aralıklarla kendi kendine rastgele, farklı renkler yakmaya başlıyor.

• Güç kaynağından şüphelenip Windows Güç Seçenekleri üzerinden SATA güç tasarrufunu devre dışı bıraktım ancak sorun çözülmedi.
  • Sorunun gerçekleştiği esnada kasanın üstüne hafifçe vurunca ışıklar anlık olarak düzeliyor. Fakat kasayı açıp kablo ve soketleri kontrol ettiğimde görünürde hiçbir fiziksel temassızlık tespit edemedim.
  • Hub bozuktur diye düşünüp Zoko hub'ı yenisiyle değiştirdim ancak aynı durum birebir devam ediyor.
Bu dalgalanmanın veya renk sapıtmasının sebebi ne olabilir? Statik elektrik, SATA güç hattındaki voltaj dengesizliği gibi bir durum mu yaratıyor? Tavsiyelerinizi ve çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör: