Artık berbere gitmemeye karar verdim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dr.dre
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 963
  • Etiketler Etiketler
    karar

dr.dre

Deneyimli
Yani sabahtan akşama kadar evdeyim. Bir şey yaptığım yok. Sosyal hayatım yok. Arada sırada 2 farklı arkadaşımla dışarı çıkıyorum o da nadir.
Saçıma başıma bakıp ne yapacağım ki? Zaten 1 aydır gitmiyorum. Uzun bir süre de gitmeyi düşünmüyorum. Her gittiğimde 250 TL alıyor zaten adam. O 250 TL ile gider yemek yerim daha iyi.

Aynı şekilde sakalımı da kesmeyeceğim. Bir ara 1 saate yakın düzeltmek için uğraşıyordum banyoda. Fakat neden? Zaten yüzümü ailem dışında doğru dürüst kimse görmüyor.

Kişisel bakım cart curt ayaklarına girmeye gerek yok. O sosyal ve işinde gücünde insanlar için geçerli. Yani sen sabahtan akşama kadar evdeysen, dışarı çıktığında görüşmen gereken kişiler yoksa ne yapacaksın kişisel bakımı. Evde aynada kendine bakıp tatmin mi olacaksın? Tamamen anlamsız.

Bakımı kendiniz için yapıyorsunuz, diğer insanlar için değil. Hâlinizden memnunsanız en uzun saça ve sakala sahip olma rekoru bile kırabilirsiniz. Yine de tüm gün evde durmanızın pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Değiştirmek için bir şeyler yapmanızı tavsiye ederim.

Evde aynaya bakıp kendimi beğenmek benim gün içinde enerjimi yükselten bir şey. Kimseye olmasa bile kendime güzel gözükmek için eskiden dışarıda giydiğim kıyafetleri evde giyiyorum. Tavsiye edebilirim. Berbere gitmek konusunda da böyleyim, aynada bakıyorum saçlarıma ve kendi saçlarımı beğenmediğim an saç kesimine gidiyorum. Sınavdan ötürü benim de ahım şahım bir sosyal hayatım yok ama kendime bakmaktan ben zevk alan birisiyim.

Tabi bu biraz yapıyla da alakalı, bir arkadaşım işte aynı senin gibi düşünüp bu yıl saçlarını üçe vurdu. O da hiç yakışmadığını düşündü ama rahat hissedeyim dedi ve kesti, şu an saçlarından memnun. Bakım yapmakla falan uğraşmıyorum kanka dedi. Dedim mantıklı.

Ayrıca kafan biraz büyük yapılıysa uzun saç daha çok yakışır, çoğu berber de bunu söylemez.

Nerede kestiriyorsun bilmiyorum ama biraz pahalı veriyorsun. Saç 100₺, saç sakal 150₺ Türkiye'de işini adil yapan berberlerde. Makine alıp, kirli sakal bırakıp, saçını kısa kesebilirsin. Bir yere gitmene gerek kalmaz.

Son düzenleme:
İfadeler: AHT

Bakım olarak duş almak ve temiz kokmak bu insanın kendisi için yaptığı şeyler fakat iyi giyinmek, saç tıraşı vs gibi dış odaklı şeyler genel olarak başkaları için yapılır. Ben köy ortamında düzgün giyinen birisini görmedim. Çünkü ortam bunu gerektirmiyor. Ya da düzenli tıraş olup köyde kalmaya gelince saçı sakalı salan birçok tanıdığım var. Çok klişe laflar o yüzden. Bal gibi de dış görünüş odaklı şeylerin çoğunu başkaları için yapıyoruz.

İnsanların böyle uyduruktan şeylerle kendisine değer verdiğini sanması çok komik olay.
Eh senin gibi en azından iki günde bir ben ve sefil hayatım hüü diye konu açıp bana iyi para ödeyen bir işim yok o yüzden 40 yaşıma kadar ailemin maaşını yiyip onların sırtından geçineceğim felan yapmıyorum

Metroseksüel olan ben bunu beğenmedi. Makyaj falan yapmıyoruz ama kişisel bakıma ciddi özen göstererek bu gruba girdiğimi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…